Fler nyheter

27 januari 2020

Nationell valideringskonferens i Växjö

Den 27-28 januari pågår en nationell konferens om kompetensförsörjning och livslångt lärande, där Region Kronoberg är medarrangör.

Att validera handlar om att bekräfta kunskaper människor fått i sitt yrkesliv eller i ett annat land så att personen kan komma vidare i arbetslivet eller till en utbildning.

220 personer från hela Sverige deltar under konferensen och diskuterar validering som ett verktyg för kompetensförsörjning på nationell, regional och lokal nivå.

Den så kallade valideringsdelegationen har under de senaste åren arbetat med att ta fram en nationell strategi för validering. Deras arbete är nu avslutat, och hur arbetet ska tas vidare är en av punkterna som kommer att diskuteras under konferensen.

Arrangör är Region Kronoberg tillsammans med Myndigheten för yrkeshögskolan, Skolverket, Nordiskt samarbete för vuxnas lärande, Tillväxtverket, Universitets- och högskolerådet och Arbetsförmedlingen. Konferensen pågår den 27-28 januari.

Läs hela programmet för konferensen

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

Nationellt museum kommer till Kronoberg

29 maj 2020

Region Kronoberg inleder ännu ett samarbete med ett nationellt museum – Naturhistoriska riksmuseet. Samarbetet sker genom undervisningskonceptet Maker tour – Mot nya höjder som verkar för att öka barn...

Kronoberg startar beredskapsutbildning inom vård och omsorg

5 maj 2020

Behovet av kompetenta medarbetare till vård och omsorg är stort och känt. Genom coronapandemin har behovet blivit ännu tydligare och mer akut. Idag tisdag sker därför det första utbildningstillfället...

INSTÄLLT - LINUS-dagarna 2020

1 april 2020

Välkommen till Växjö och LINUS-dagar 2020 den 2–4 september. Här vill vi möta dig på stadens gamla anrika stadshotell.