Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

13 november 2019

Nu lanseras Business region Kronoberg – plattformen för företagare

Den 14 november lanseras businessregionkronberg.se – en plattform med målet att bli en självklar ingång för företagare som söker stöd i att starta upp, utveckla eller etablera sin verksamhet. Sidan har tagits fram av Region Kronoberg i samarbete med länets kommuner.

Plattformen kommer vara till nytta för både de företagare som är verksamma i Kronoberg men även locka potentiella företagare att etablera sig här. Länet har ett stort utbud av företagsstöd, men det behöver också vara lätt att hitta de stöd och erbjudanden som finns. Med hjälp av denna plattform skapar vi nu den tillgängligheten, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i den regionala utvecklingsnämnden.

Businessregionkronoberg.se ska vägleda dig som företagare vidare till rätt aktör beroende på vilket stöd du söker.

Plattformen är ett resultat av det gemensamma näringslivsarbetet där vi sett ett behov av en förenkling kring hur du som företagare hittar rätt stöd. Vi ser inte sidan som klar utan den kommer att få följa den utvecklingen vi gör i vårt samarbete. Vi vill framförallt utveckla det som handlar om etablering och investering för att kunna attrahera nya företag att komma hit, säger samordnare för Business region Kronoberg, Karin Palmér.

Pressinbjudan

Media hälsas välkomna att vara med när plattformen businessregionkronoberg.se lanseras på Region Kronobergs Höstforum den 14 november. Ola Agermark, näringslivsansvarig i Alvesta kommun, och Karin Palmér, samordnare för Business region Kronoberg, presenterar sidan och berättar hur den är tänkt att användas och utvecklas över tid.

Tid: Den 14 november kl 13.00-14.00

Plats: Elite Stadshotell i Växjö

www.businessregionkronoberg.se

Kontakt

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Karin Palmér

Samordnare näringslivsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-64 57 73

Relaterade nyheter

Näringslivspolitik = kompetensförsörjning

18 februari 2020

Näringslivspolitik är idag alltmer synonymt med kompetensförsörjning. Det visar Sydsvenska handelskammarens rapport ”Så utvecklas sydöstra Sverige – en studie av näringslivets tillväxt och produktivit...

Nytt akutsjukhus Växjö – nuläget

14 februari 2020

Projektkontoret är igång, även om alla delar i projektorganisationen inte är bemannade fullt ut. Mycket handlar i nuläget om att strukturera och planera det fortsatta arbetet.

Roger O Nilsson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg

12 februari 2020

Roger O Nilsson kommer närmast från Region Gävleborg, där han haft rollen som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör. Han har bland annat varit ansvarig för utvecklingen av nära vård och för byggnati...

Nytt resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck

10 februari 2020

I april öppnar ett resurscentrum som ska ge stöd till yrkesverksamma som jobbar med våld i nära relationer. Fokus kommer att ligga på hedersrelaterat våld och förtryck. Målet är ett förbättrat och lik...