Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

13 november 2019

Nu lanseras Business region Kronoberg – plattformen för företagare

Den 14 november lanseras businessregionkronberg.se – en plattform med målet att bli en självklar ingång för företagare som söker stöd i att starta upp, utveckla eller etablera sin verksamhet. Sidan har tagits fram av Region Kronoberg i samarbete med länets kommuner.

Plattformen kommer vara till nytta för både de företagare som är verksamma i Kronoberg men även locka potentiella företagare att etablera sig här. Länet har ett stort utbud av företagsstöd, men det behöver också vara lätt att hitta de stöd och erbjudanden som finns. Med hjälp av denna plattform skapar vi nu den tillgängligheten, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i den regionala utvecklingsnämnden.

Businessregionkronoberg.se ska vägleda dig som företagare vidare till rätt aktör beroende på vilket stöd du söker.

Plattformen är ett resultat av det gemensamma näringslivsarbetet där vi sett ett behov av en förenkling kring hur du som företagare hittar rätt stöd. Vi ser inte sidan som klar utan den kommer att få följa den utvecklingen vi gör i vårt samarbete. Vi vill framförallt utveckla det som handlar om etablering och investering för att kunna attrahera nya företag att komma hit, säger samordnare för Business region Kronoberg, Karin Palmér.

Pressinbjudan

Media hälsas välkomna att vara med när plattformen businessregionkronoberg.se lanseras på Region Kronobergs Höstforum den 14 november. Ola Agermark, näringslivsansvarig i Alvesta kommun, och Karin Palmér, samordnare för Business region Kronoberg, presenterar sidan och berättar hur den är tänkt att användas och utvecklas över tid.

Tid: Den 14 november kl 13.00-14.00

Plats: Elite Stadshotell i Växjö

www.businessregionkronoberg.se

Kontakt

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Karin Palmér

Samordnare näringslivsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-64 57 73

Relaterade nyheter

Försenad diagnos av höftfraktur, anmäls enligt Lex Maria

4 december 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en patient fått en försenad diagnos av höftfraktur.

Beslut om ytterligare åtgärder för en hållbar ekonomisk utveckling

28 november 2019

Den 28 november 2019 beslutade Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsnämnd om ytterligare åtgärder under 2020 för att hantera hälso- och sjukvårdens ekonomiska underskott.

Kronobergare prisas för sina kulturinsatser

27 november 2019

Region Kronoberg delar årligen ut kulturutmärkelser för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. Årets utmärkelser går till körledaren och musikpedagogen David Newkumet, Grasha Schreiber o...

Uppskattad föreläsning minskar oro inför förlossning

26 november 2019

Under ett år har kvinnokliniken anordnat föreläsningar för gravida kvinnor, med syfte att öka kunskapen om bäckenbotten och dela med sig av kunskap och tips inför förlossning. Utvärdering visar att fl...