Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

13 november 2019

Nu lanseras Business region Kronoberg – plattformen för företagare

Den 14 november lanseras businessregionkronberg.se – en plattform med målet att bli en självklar ingång för företagare som söker stöd i att starta upp, utveckla eller etablera sin verksamhet. Sidan har tagits fram av Region Kronoberg i samarbete med länets kommuner.

Plattformen kommer vara till nytta för både de företagare som är verksamma i Kronoberg men även locka potentiella företagare att etablera sig här. Länet har ett stort utbud av företagsstöd, men det behöver också vara lätt att hitta de stöd och erbjudanden som finns. Med hjälp av denna plattform skapar vi nu den tillgängligheten, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i den regionala utvecklingsnämnden.

Businessregionkronoberg.se ska vägleda dig som företagare vidare till rätt aktör beroende på vilket stöd du söker.

Plattformen är ett resultat av det gemensamma näringslivsarbetet där vi sett ett behov av en förenkling kring hur du som företagare hittar rätt stöd. Vi ser inte sidan som klar utan den kommer att få följa den utvecklingen vi gör i vårt samarbete. Vi vill framförallt utveckla det som handlar om etablering och investering för att kunna attrahera nya företag att komma hit, säger samordnare för Business region Kronoberg, Karin Palmér.

Pressinbjudan

Media hälsas välkomna att vara med när plattformen businessregionkronoberg.se lanseras på Region Kronobergs Höstforum den 14 november. Ola Agermark, näringslivsansvarig i Alvesta kommun, och Karin Palmér, samordnare för Business region Kronoberg, presenterar sidan och berättar hur den är tänkt att användas och utvecklas över tid.

Tid: Den 14 november kl 13.00-14.00

Plats: Elite Stadshotell i Växjö

www.businessregionkronoberg.se

Kontakt

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Karin Palmér

Samordnare näringslivsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-64 57 73

Relaterade nyheter

Funderar du på att söka projektmedel?

14 januari 2020

Vet du att Region Kronoberg har ett projektkontor där du kan få stöttning i projektutveckling? Tack vare kontakten med Region Kronoberg har till exempel Linnéuniversitetet nyligen beviljats 188 996 eu...

Ny chefläkare på rättspsykiatriska regionkliniken

10 januari 2020

Sedan 1 januari är Christian Möller ny chefläkare på rättspsykiatriska regionkliniken.

Bristande uppföljning av sårskada efter trafikolycka anmäls enligt Lex Maria

10 januari 2020

En patient fick efter en trafikolycka en stor sårskada på benet. Skadan följdes inte upp på adekvat sätt på länets sjukhus, vilket nu anmäls enligt Lex Maria.

Informationsträff om projektmedel från Europeiska socialfonden

8 januari 2020

Vill du höra mer om hur du kan söka medel från Socialfonden? Den 22 januari kommer Svenska ESF-rådet till Växjö och berättar om deras nuvarande utlysning samt ger tips om saker du bör tänka på när du...