Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

13 november 2019

Nu lanseras Business region Kronoberg – plattformen för företagare

Den 14 november lanseras businessregionkronberg.se – en plattform med målet att bli en självklar ingång för företagare som söker stöd i att starta upp, utveckla eller etablera sin verksamhet. Sidan har tagits fram av Region Kronoberg i samarbete med länets kommuner.

Plattformen kommer vara till nytta för både de företagare som är verksamma i Kronoberg men även locka potentiella företagare att etablera sig här. Länet har ett stort utbud av företagsstöd, men det behöver också vara lätt att hitta de stöd och erbjudanden som finns. Med hjälp av denna plattform skapar vi nu den tillgängligheten, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i den regionala utvecklingsnämnden.

Businessregionkronoberg.se ska vägleda dig som företagare vidare till rätt aktör beroende på vilket stöd du söker.

Plattformen är ett resultat av det gemensamma näringslivsarbetet där vi sett ett behov av en förenkling kring hur du som företagare hittar rätt stöd. Vi ser inte sidan som klar utan den kommer att få följa den utvecklingen vi gör i vårt samarbete. Vi vill framförallt utveckla det som handlar om etablering och investering för att kunna attrahera nya företag att komma hit, säger samordnare för Business region Kronoberg, Karin Palmér.

Pressinbjudan

Media hälsas välkomna att vara med när plattformen businessregionkronoberg.se lanseras på Region Kronobergs Höstforum den 14 november. Ola Agermark, näringslivsansvarig i Alvesta kommun, och Karin Palmér, samordnare för Business region Kronoberg, presenterar sidan och berättar hur den är tänkt att användas och utvecklas över tid.

Tid: Den 14 november kl 13.00-14.00

Plats: Elite Stadshotell i Växjö

www.businessregionkronoberg.se

Kontakt

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Karin Palmér

Samordnare näringslivsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-64 57 73

Relaterade nyheter

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.

Vårdbesök för patienter över 70 år ställs in

1 april 2020

Från och med måndag den 6 april skjuter Region Kronoberg upp alla mottagningsbesök som kan vänta för personer över 70 år. Det gäller besök i hela vården så som sjukhusen, vårdcentraler, tandvård och p...

Coronavirusets effekter för näringslivet i Kronoberg

31 mars 2020

Många företag har det tufft just nu, och det kan vara svårt att få en överblick av allt som händer under coronakrisen. Därför hjälper Business Region Kronoberg företagare med en daglig lägesuppdaterin...

Klamydiapinnar löser materialbrist vid coronaprovtagning

27 mars 2020

Bristen på provtagningspinnar är en av utmaningarna kopplade till coronapandemin. Därför funderade personalen på klinisk mikrobiologi Kronoberg/Blekinge på andra lösningar, och testade att använda de...