Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

22 januari 2018

Nu öppnar en ny gemensam sjukhusreception för Centrallasarettet i Växjö

För att få en funktionell reception för våra patienter har vi samlat alla mottagningskassor på ett ställe, i centrallasarettets entré. Som ett komplement finns det serviceterminaler där patienterna själva kan registrera sin ankomst. I samband med den nya receptionen har sjukhusets entréhall fått en ansiktslyftning.

Den 22 januari invigdes den nya gemensamma sjukhusreceptionen. Mottagningarna kommer stegvis införas i den nya receptionen. Arbetet beräknas vara klart sommaren 2018.

Som förtroendevald känns det alltid viktigt att använda resurserna på rätt sätt och att göra det bättre för medborgarna. Den här receptionen är ett tydligt exempel på att båda delarna går att göra samtidigt, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Charlotta Svanberg (S).

Förutom att förbättra servicen för patienterna är tanken med en gemensam sjukhusreception att frigöra tid i vården. De undersköterskor och medicinska sekreterare som idag bemannar receptionerna kan i stället lägga mer tid i vårdarbetet.

Sjukhusreceptionen kommer också att ha generösa öppettider, anpassade efter mottagningarnas och patienterna behov. Servicepersonal kommer att arbeta både bakom receptionsdisken och i anslutning till den.

De första receptionerna och mottagningar som flyttas ner till den gemensamma sjukhusreceptionen är:

  • dagkirurgiska enheten
  • lasarettsrehab (inkl. kuratorsmottagningen och logopedmottagningen)
  • ortopedmottagningen (inkl. bröstmottagningen och smärtmottagningen)
  • ögonmottagningen
  • öron-näsa-halsmottagningen

Serviceterminaler införs 

Serviceterminaler har införts där patienten kan registrera sin ankomst och betala sitt besök genom att knappa in sitt personnummer och betalkort. För den som behöver hjälp går det bra att fråga servicepersonalen som arbetar vid receptionsdisken.

Hela entréhallen förnyas

I samband med den nya receptionen får sjukhusets entréhall en ansiktslyftning. Genomströmning av patienter och medarbetare har kartlagts och utrymmen har setts över. Entréhallen ska uppfylla de krav som ställs på offentliga lokaler, både vad det gäller miljö, tillgänglighet och hygien.

Kontakt

Charlotta Svanberg (S)

Ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

Charlotta är även ledamot i regionfullmäktige, 1:e vice ordförande i FoU-beredningen och ersättare i regionstyrelsen och samverkansnämnden Blekinge-Kronoberg.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 76 36

Katarina Andersson

Verksamhetschef kundservice och logistik

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 97 15

Relaterade nyheter

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

24 maj 2018

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.

Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

22 maj 2018

Folktandvården Sverige lanserar i dag ett nytt mobilspel för barn. Appen Rocka munnen innehåller både spel och timer och ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

21 maj 2018

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placer...

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

21 maj 2018

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun...