Fler nyheter

21 maj 2018

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun.

Att ligga i framkant när det gäller digitalisering är strategiskt viktigt för våra verksamheter inom Region Kronoberg. Därför är jag idag glad att vi har kunnat rekrytera Peter Bergehamn som ny chef för IT och digitalisering, säger regiondirektör Martin Myrskog.


Peter Bergehamn har arbetet inom Växjö kommun sedan 2012. Innan dess har han arbetet inom den privata sektorn som IT-chef men även med att stötta andra IT-chefer. Inom Växjö kommun har Peter arbetet med att förändra IT-organisationen från en teknikdriven leveransorganisation till en samarbetspartner för digitalisering.

Jag har haft en bra och utvecklande tid på kommunen, men när den här möjligheten dök upp kände jag att det ett bra tillfälle att byta arbetsgivare, säger Peter Bergehamn tillträdande IT- och digitaliseringschef inom Region Kronoberg. Det som attraherar är den ambition jag upplever att regionen har när det gäller arbetet med digitalisering.

För mer information

Martin Myrskog

Regiondirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 70 02, 0709-84 45 60
Peter Bergehamn

Peter Bergehamn

Tillträdande IT- och digitaliseringschef

  • Telefon: 0706-72 00 56

Relaterade nyheter

Region Kronoberg fortsätter att vara bland de främsta enligt ny miljörapport

18 oktober 2018

När SKL (Sveriges kommuner och landsting) miljörapport för 2017 presenteras är Region Kronoberg i toppen i två av sex kategorier och i den övre hälften i ytterligare två kategorier.

Regional utvecklingsnämnd om riksvägar, validering och automatisering

17 oktober 2018

Dagens regionala utvecklingsnämnd hade fokus på kompetensförsörjningen – en gemensam utmaning för flera av samhällets aktörer. Nämnden fattade även beslut om satsningar på riksvägar och ett projekt om...

Södra sjukvårdsregionen får gemensam högisoleringsenhet i Malmö

17 oktober 2018

En helt ny högisoleringsenhet kommer att utvecklas på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Enheten, som ska vara på plats 2019, finansieras av Landstinget Blekinge, Region Halland, Region Kronoberg och...

Hälso- och sjukvården anpassar organisationen för framtiden

11 oktober 2018

Från och med årsskiftet stärks ledningsstrukturen för sjukhusen för att stå bättre rustad för framtiden. Tre centrum blir ett gemensamt ansvarsområde - sjukhusvård.