Fler nyheter

21 maj 2018

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun.

Att ligga i framkant när det gäller digitalisering är strategiskt viktigt för våra verksamheter inom Region Kronoberg. Därför är jag idag glad att vi har kunnat rekrytera Peter Bergehamn som ny chef för IT och digitalisering, säger regiondirektör Martin Myrskog.


Peter Bergehamn har arbetet inom Växjö kommun sedan 2012. Innan dess har han arbetet inom den privata sektorn som IT-chef men även med att stötta andra IT-chefer. Inom Växjö kommun har Peter arbetet med att förändra IT-organisationen från en teknikdriven leveransorganisation till en samarbetspartner för digitalisering.

Jag har haft en bra och utvecklande tid på kommunen, men när den här möjligheten dök upp kände jag att det ett bra tillfälle att byta arbetsgivare, säger Peter Bergehamn tillträdande IT- och digitaliseringschef inom Region Kronoberg. Det som attraherar är den ambition jag upplever att regionen har när det gäller arbetet med digitalisering.

För mer information

Martin Myrskog

Regiondirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 70 02, 0709-84 45 60
Peter Bergehamn

Peter Bergehamn

Tillträdande IT- och digitaliseringschef

  • Telefon: 0706-72 00 56

Relaterade nyheter

Fördröjda åtgärder vid allvarlig händelse

15 juni 2018

Region Kronoberg har anmält en händelse enligt Lex Maria, då ett barn med allvarlig näsblödning fick vänta onödigt länge på rätt behandling.

Region Kronoberg får 4 miljoner för att främja cirkulär ekonomi

15 juni 2018

Region Kronoberg har beviljats drygt 4 miljoner kronor av EU för att främja cirkulär ekonomi som innovativt verktyg för verksamhetsutveckling och regional utveckling.

Glasrikesmiljon gav positiv effekt för företag

12 juni 2018

Den så kallade Glasrikesmiljonen, för att stärka företag och investeringar i Glasriket, gav positiv effekt. Det konstateras i en utvärdering av effekterna av de totalt 12 miljoner kronor som beviljats...

Länets kulturskapare får stipendier av Region Kronoberg

5 juni 2018

Region Kronoberg delar årligen ut kulturstipendier för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. 2018 års kulturstipendier tilldelas Jan Carleklev, Hanna Storby, Anna-Karin Arvidsson, Liv A...