Fler nyheter

7 december 2017

Ny satsning på programmering i skolan

Region Kronoberg satsar 1 110 500 kronor på att öka lärarnas kompetens om programmering. Det beslutade regionala utvecklingsnämnden i dag.

Det här är ett positivt beslut som ökar kompetensen och gör att länet kan uppfylla regeringens digitaliseringsstrategi, säger Joakim Pohlman, ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Projektet kallas Make IT happen, har en total budget på 2 221 000 kronor och ska genomföras under 2018 och 2019.

Det här är en unik satsning där vi ska arbeta tillsammans med länets kommuner, Linnéuniversitetet, Tekniska museet och expertis från näringslivet för att öka lärarnas kompetens, säger Lennart Axelsson, samordnare i utbildningsfrågor.

Syftet är att stärka lärarens direkta arbete kring programmering i grundskolan och ge eleverna ökad kompetens om programmeringens betydelse för samhällsutveckling, entreprenörskap och teknikutveckling. Kunskap om programmering har stärkts i skolans styrdokument och det finns en efterfrågan på stöd.

Beslutet gäller under förutsättning att övriga medfinansiärer beviljar medel.

Kontakt

Joakim Pohlman (S)

Ledamot i regionfullmäktige

Joakim är också ersättare i regionstyrelsen, ordförande i regionala utvecklingsnämnden och ordförande i Grimslövs folkhögskolas styrelse.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0703-31 23 00

Lennart Axelsson

Utvecklingsledare

  • E-post: Det här är en e-postadress

Relaterade nyheter

Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

21 maj 2018

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placer...

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

21 maj 2018

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun...

Region Kronoberg söker konst att upptäcka till Ljungby lasarett

21 maj 2018

De närmaste åren färdigställer Region Kronoberg nya vårdlokaler i Ljungby. I takt med att om- och nybyggnaden av Ljungby lasarett sker ett våningsplan i taget behövs nya konstnärliga utsmyckningar. Dä...

Försenad diagnos av hjärtarrytmi hos foster

21 maj 2018

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient i samband med en undersökning på ett av länets sjukhus inte diagnosticerades korrekt.