Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

5 juni 2019

Äntligen nya, ljusa och funktionella lokaler för habiliteringen!

Nu har Solvändans habilitering flyttat till nya lokaler i form av ett nytt hus på Sigfridsområdet. Idag, den 5 juni invigdes de nya lokalerna. Den nya byggnaden för habiliteringen kommer ge en bättre tillgänglighet för patienten, funktionella och samnyttjade lokaler som ska underlätta samarbetet mellan rehabiliteringen och habiliteringen.

Vår personal är naturligtvis vår viktigaste resurs, men bra lokaler är en förutsättning. Nu får habiliteringen nya och moderna lokaler där de dessutom kan samarbeta med rehabiliteringen, vilket jag tror kommer bli jättebra, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

På invigningen rådde ett positivt sus bland medarbetarna. Flytten har framförallt bidragit till bättre anpassade, ljusa och rymliga lokaler. I samband med flytten har habiliteringen, primärvårdsrehab och rehabiliteringskliniken fått en gemensam reception.

Det här är en fantastisk dag på flera sätt. Inte bara vädermässigt, utan framförallt för att vi idag får fira in habiliteringens nya lokaler. Den geografiska placeringen tror jag kommer främja samarbetet med kringliggande verksamheter. Jag vill tacka chefer, medarbetare och alla andra som på ett eller annat sätt varit med och bidragit i arbetet, säger Lena Nazzal, primärvårds- och rehabchef.

 

Vi har fått så fina, ljusa och välanpassade lokaler. Jag tycker det är fantastiskt kul att se hur alla hjälpts åt i flytten och det är trevligt att vi nu blandar våra yrkesgrupper, säger arbetsterapeut Cecilia Engdahl.

Maria Fogelström arbetar också arbetsterapeut på habiliteringen.

Jag är positiv till flytten. Det är fräscht och fint. Jag har också fått lite nya kollegor vilket är roligt.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Lena Boberg

Biträdande verksamhetschef habiliteringen

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 87 30, 0709-84 43 01

Relaterade nyheter

Vårdval införs inom barn- och ungdomspsykiatrin

19 juni 2019

Regionfullmäktige i Region Kronoberg beslutade vid onsdagens sammanträde att ett vårdval ska införas inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Vårdvalet kommer att gälla från 1 januari 2020.

Mot ett grönare Kronoberg med aktualiserad utvecklingsstrategi och hållbarhetsprogram

19 juni 2019

Den 19 juni 2019 antog regionfullmäktige den aktualiserade regionala utvecklingsstrategin – Gröna Kronoberg 2025 och ett nytt hållbarhetsprogram.

Internationell glaskonferens till Glasriket 2020

18 juni 2019

Nu står det klart att Glass Art Society (GAS) kommer att förlägga sin stora internationella glaskonferens i Sverige och i Glasriket nästa år.

De får Region Kronobergs kulturstipendier 2019

18 juni 2019

Region Kronoberg delar årligen ut kulturstipendier för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. 2019 års kulturstipendier tilldelas Tina K Persson, Linus Ljunggren, Ambush, Andreas Ahlm oc...