Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

5 juni 2019

Äntligen nya, ljusa och funktionella lokaler för habiliteringen!

Nu har Solvändans habilitering flyttat till nya lokaler i form av ett nytt hus på Sigfridsområdet. Idag, den 5 juni invigdes de nya lokalerna. Den nya byggnaden för habiliteringen kommer ge en bättre tillgänglighet för patienten, funktionella och samnyttjade lokaler som ska underlätta samarbetet mellan rehabiliteringen och habiliteringen.

Vår personal är naturligtvis vår viktigaste resurs, men bra lokaler är en förutsättning. Nu får habiliteringen nya och moderna lokaler där de dessutom kan samarbeta med rehabiliteringen, vilket jag tror kommer bli jättebra, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

På invigningen rådde ett positivt sus bland medarbetarna. Flytten har framförallt bidragit till bättre anpassade, ljusa och rymliga lokaler. I samband med flytten har habiliteringen, primärvårdsrehab och rehabiliteringskliniken fått en gemensam reception.

Det här är en fantastisk dag på flera sätt. Inte bara vädermässigt, utan framförallt för att vi idag får fira in habiliteringens nya lokaler. Den geografiska placeringen tror jag kommer främja samarbetet med kringliggande verksamheter. Jag vill tacka chefer, medarbetare och alla andra som på ett eller annat sätt varit med och bidragit i arbetet, säger Lena Nazzal, primärvårds- och rehabchef.

 

Vi har fått så fina, ljusa och välanpassade lokaler. Jag tycker det är fantastiskt kul att se hur alla hjälpts åt i flytten och det är trevligt att vi nu blandar våra yrkesgrupper, säger arbetsterapeut Cecilia Engdahl.

Maria Fogelström arbetar också arbetsterapeut på habiliteringen.

Jag är positiv till flytten. Det är fräscht och fint. Jag har också fått lite nya kollegor vilket är roligt.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Lena Boberg

Biträdande verksamhetschef habiliteringen

Relaterade nyheter

Främmande material i luftvägarna misstolkades som KOL

21 augusti 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en hän-delse där en patient i samband med ett besök hos tandläkare fick ner avtrycksmassa (siliconmaterial) i luftvägarna.

Anställda lättar på gasen och sparar både pengar och utsläpp

21 augusti 2019

Närmare 100 personer på kommunala arbetsplatser runt om i Kronobergs län har under året gått utbildning i sparsam körning. Nu fortsätter projektet Res Grönt i Gröna Kronoberg sina utbildningsinsatser.

Rekordmånga besökare på regionalt Scensommar

15 augusti 2019

Åtta veckor med Scensommar avslutades igår kväll i Linnéparken med Molly Sandén och en rekordpublik på runt 13 000. I och med sommarens sista konsert visar siffrorna att det totala antalet besökare på...

Medarbetare i Region Kronoberg får testa klimatsmartare resor

29 juli 2019

38 procent av Region Kronobergs medarbetare tar bilen till jobbet – en låg siffra jämfört med många andra arbetsplatser i Kronoberg. Under 2019 och 2020 kommer medarbetare som tar bilen till jobbet at...