Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

29 november 2017

Nyinvigning av ögonmottagningen i Växjö

Många nyheter när Region Kronobergs ögonmottagning nyinvigdes på Centrallasarettet i Växjö under onsdagen.

Det är otroligt glädjande att vi idag har fått inviga vår nybyggda ögonmottagning, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S). Nya välplanerade lokaler för patienter och personal ger bättre tillgänglighet och trivsel. Den här invigningen är dessutom ett steg i det ombyggnadsarbete som pågår inom lasarettsområdet i Växjö. 

Region Kronobergs ögonklinik kan nu med rätta benämnas som en av landets modernaste ögonkliniker. Verksamhetens dryga 60-tal anställda tar emot nästintill 40 000 besök per år och har nu samlat sin kliniska verksamhet i Växjö på ett och samma våningsplan på Centrallasarettet. Förbättringarna som genomförts i samband med om- och nybyggnationen kommer både medarbetare men framförallt patienterna till del.

För patienternas del blir vänt- och vårdmiljöer trevligare. Antalet undersökningsrum utökas, antalet undersökningsmöjligheter och behandlingar utökas vilket innebär bättre tillgänglighet och vårdmöjligheter på hemmaplan.

 

Övriga förbättringar

Patientsäkerhet: Förbättrad pre – och postoperativ övervakning då det nu finns ett större väntrum där även sjuksköterskan har sin arbetsplats och kan därmed bättre övervaka patienterna. Sängplats för patienter med postoperativa komplikationer.

Vårdhygien: Undersökningsrummen är numera utrustade med avtorkningsbara möbler och lättstädade ytor.

Utbildning/Utveckling: Flexibelt konferensrum genom möjlighet att avdela ett stort rum i två mindre. Ljud- och bildteknik som möjliggör möten med bättre hörbarhet för deltagare och ökade möjligheter att kommunicera deltagare emellan. Möjligheter till deltagande i utbildningar, konferenser på distans.

Kontaktperson

Paula Silvert

Avdelningschef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470587919|0372585181, 0767207708|0767207708

Relaterade nyheter

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

24 maj 2018

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.

Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

22 maj 2018

Folktandvården Sverige lanserar i dag ett nytt mobilspel för barn. Appen Rocka munnen innehåller både spel och timer och ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

21 maj 2018

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placer...

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

21 maj 2018

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun...