Fler nyheter

21 april 2020

Patient från Sörmland har lämnat intensiven

En av de två patienterna från Sörmland som vårdats på intensivvårdsavdelningen i respirator har blivit bättre och flyttats till en annan avdelning.

De två patienterna från Sörmland landade på Växjö flygplats den 8 april och har sedan dess vårdats på intensivvårdsavdelningen på Centrallasarettet Växjö.

Vi är glada att kunna meddela att en av patienterna tillfrisknat så pass att intensivvård inte är nödvändigt längre, säger Christian Romin Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Det är glädjande att höra att patienten blivit bättre. För oss var det självklart att ställa upp för en region som hittills drabbats hårdare än vi har. Nästa gång kan det vara vi som behöver hjälp, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Just nu finns 184 bekräftade fall av covid-19 i Kronobergs län. 16 personer vårdas på sjukhus, varav 2 på intensivvårdsavdelning. Sedan den 20 april har två äldre personer som vårdades på sjukhus avlidit. 

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

Lägesbild från Region Kronoberg 4 juni

4 juni 2020

I Region Kronoberg har vi den senaste tiden haft ett ganska stabilt läge med cirka 30 inneliggande covid-19-patienter på sjukhus, varav några vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA). Men det kan föränd...

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.