Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

15 november 2019

Patrik Hjelm ny fastighetschef i Region Kronoberg

Region Kronoberg har nu rekryterat en ny fastighetschef, som tillträder i januari. Patrik Hjelm kommer närmast från tjänsten som fastighetschef i Videum AB.

Som ny fastighetschef i Region Kronoberg kommer Patrik Hjelm in i en intensiv fas vad gäller fastighetsfrågor i regionen – till exempel bygget av ett nytt akutsjukhus i Växjö och flera om- och nybyggnationer i bland annat Ljungby.

Med tanke på kommande stora satsningar känns det väldigt bra att ha lyckats rekrytera en fastighetschef med de erfarenheter och den profil som Patrik Hjelm har, inte minst när det gäller nybyggnationer, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Patrik Hjelm ser det nya jobbet som stimulerande och utmanande:

Region Kronoberg är en organisation som står inför stora förändringar i närtid när det gäller fastigheter och byggprojekt. Det är så klart en väldigt spännande utmaning, säger Patrik Hjelm.

För mig är det viktigt med verksamhetsanpassade lokaler, där människor kan trivas, utvecklas och göra ett gott arbete. Min kunskap inom det området tror jag kan vara till stor nytta, inte minst vid bygget av det nya sjukhuset i Växjö.

Patrik Hjelm är utbildad byggnadsingenjör vid Växjö universitet. Han kommer närmast från tjänsten som fastighetschef vid Videum AB, där han varit sedan 2009. Han har tidigare bland annat varit projektledare för ny- och ombyggnationer i Växjöhem.

För mer information, kontakta:
  • Martin Myrskog, regiondirektör, tel 0709-844 560
  • Patrik Hjelm, tillträdande fastighetschef, tel: 073-382 33 06

Relaterade nyheter

Ny chefläkare på rättspsykiatriska regionkliniken

10 januari 2020

Sedan 1 januari är Christian Möller ny chefläkare på rättspsykiatriska regionkliniken.

Bristande uppföljning av sårskada efter trafikolycka anmäls enligt Lex Maria

10 januari 2020

En patient fick efter en trafikolycka en stor sårskada på benet. Skadan följdes inte upp på adekvat sätt på länets sjukhus, vilket nu anmäls enligt Lex Maria.

Regionerna i Småland och EU storsatsar på skog och trä

20 december 2019

Tre projekt inom skog och trä har beviljats finansiering av EU:s strukturfonder och regionerna. Projekten ger möjligheter att göra betydande insatser inom kompetensutveckling och mångbruksföretagare m...

Ålderspensionärer i Kronoberg bäst i Sverige på att vaccinera sig mot influensa

20 december 2019

Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att fram till och med 15 december hade 60 procent av ålderspensionärerna i Kronobergs län vaccinerat sig mot årets säsongsinfluensa. Av de regioner som rappor...