Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

15 november 2019

Patrik Hjelm ny fastighetschef i Region Kronoberg

Region Kronoberg har nu rekryterat en ny fastighetschef, som tillträder i januari. Patrik Hjelm kommer närmast från tjänsten som fastighetschef i Videum AB.

Som ny fastighetschef i Region Kronoberg kommer Patrik Hjelm in i en intensiv fas vad gäller fastighetsfrågor i regionen – till exempel bygget av ett nytt akutsjukhus i Växjö och flera om- och nybyggnationer i bland annat Ljungby.

Med tanke på kommande stora satsningar känns det väldigt bra att ha lyckats rekrytera en fastighetschef med de erfarenheter och den profil som Patrik Hjelm har, inte minst när det gäller nybyggnationer, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Patrik Hjelm ser det nya jobbet som stimulerande och utmanande:

Region Kronoberg är en organisation som står inför stora förändringar i närtid när det gäller fastigheter och byggprojekt. Det är så klart en väldigt spännande utmaning, säger Patrik Hjelm.

För mig är det viktigt med verksamhetsanpassade lokaler, där människor kan trivas, utvecklas och göra ett gott arbete. Min kunskap inom det området tror jag kan vara till stor nytta, inte minst vid bygget av det nya sjukhuset i Växjö.

Patrik Hjelm är utbildad byggnadsingenjör vid Växjö universitet. Han kommer närmast från tjänsten som fastighetschef vid Videum AB, där han varit sedan 2009. Han har tidigare bland annat varit projektledare för ny- och ombyggnationer i Växjöhem.

För mer information, kontakta:
  • Martin Myrskog, regiondirektör, tel 0709-844 560
  • Patrik Hjelm, tillträdande fastighetschef, tel: 073-382 33 06

Relaterade nyheter

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.

Vårdbesök för patienter över 70 år ställs in

1 april 2020

Från och med måndag den 6 april skjuter Region Kronoberg upp alla mottagningsbesök som kan vänta för personer över 70 år. Det gäller besök i hela vården så som sjukhusen, vårdcentraler, tandvård och p...

Klamydiapinnar löser materialbrist vid coronaprovtagning

27 mars 2020

Bristen på provtagningspinnar är en av utmaningarna kopplade till coronapandemin. Därför funderade personalen på klinisk mikrobiologi Kronoberg/Blekinge på andra lösningar, och testade att använda de...

Region Kronoberg anmäler nervskada under operation

26 mars 2020

En patient opererade gallan på ett av länets sjukhus. Operationen blev långvarig och efteråt visade patienten tecken till nedsatt kraft i höger arm. Nu anmäls det inträffade till Inspektionen för vård...