Fler nyheter

4 april 2019

Planering igång: nya lokaler för barnhabiliteringen

Region Kronobergs politiska ledning har gett regiondirektören ett uppdrag att se över möjligheten till nya lokaler för barnhabiliteringen i Växjö.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har en bra arbetsmiljö, och tyvärr har barnhabiliteringen inte det idag. Vi kommer naturligtvis att försöka lösa de akuta problemen, men det är framförallt viktigt att vi arbetar långsiktigt. Därför har vi gett uppdraget att hitta andra lokaler som verksamheten kan flytta till, så att våra medborgare kan få den vård de är i behov av, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Barnhabiliteringen i Region Kronoberg finns idag på Norrängen i Växjö. Medarbetare har under en period upplevt fysiska arbetsmiljöproblem, samt att lokalerna inte är optimalt anpassade för verksamheten som den ser ut idag.

Enligt tidigare planering skulle barnhabiliteringen flytta till det nya L-huset på Centrallasarettet Växjö. Eftersom det bygget är uppskjutet eller inte blir av (på grund av frågan om ett eventuellt bygge av nytt sjukhus i Växjö), är nu en utredning igång för att mer skyndsamt hitta tänkbara alternativ till nya lokaler.

En arbetsgrupp med medarbetare på barnhabiliteringen håller nu på att göra en kartläggning av sina lokalbehov, samtidigt som Region Kronobergs planeringschef Jessika Andersen undersöker olika alternativ till en fysisk plats.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Jessika Andersen

Planeringschef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 83

Relaterade nyheter

Främmande material i luftvägarna misstolkades som KOL

21 augusti 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en hän-delse där en patient i samband med ett besök hos tandläkare fick ner avtrycksmassa (siliconmaterial) i luftvägarna.

Anställda lättar på gasen och sparar både pengar och utsläpp

21 augusti 2019

Närmare 100 personer på kommunala arbetsplatser runt om i Kronobergs län har under året gått utbildning i sparsam körning. Nu fortsätter projektet Res Grönt i Gröna Kronoberg sina utbildningsinsatser.

Rekordmånga besökare på regionalt Scensommar

15 augusti 2019

Åtta veckor med Scensommar avslutades igår kväll i Linnéparken med Molly Sandén och en rekordpublik på runt 13 000. I och med sommarens sista konsert visar siffrorna att det totala antalet besökare på...

Medarbetare i Region Kronoberg får testa klimatsmartare resor

29 juli 2019

38 procent av Region Kronobergs medarbetare tar bilen till jobbet – en låg siffra jämfört med många andra arbetsplatser i Kronoberg. Under 2019 och 2020 kommer medarbetare som tar bilen till jobbet at...