Fler nyheter

4 april 2019

Planering igång: nya lokaler för barnhabiliteringen

Region Kronobergs politiska ledning har gett regiondirektören ett uppdrag att se över möjligheten till nya lokaler för barnhabiliteringen i Växjö.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har en bra arbetsmiljö, och tyvärr har barnhabiliteringen inte det idag. Vi kommer naturligtvis att försöka lösa de akuta problemen, men det är framförallt viktigt att vi arbetar långsiktigt. Därför har vi gett uppdraget att hitta andra lokaler som verksamheten kan flytta till, så att våra medborgare kan få den vård de är i behov av, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Barnhabiliteringen i Region Kronoberg finns idag på Norrängen i Växjö. Medarbetare har under en period upplevt fysiska arbetsmiljöproblem, samt att lokalerna inte är optimalt anpassade för verksamheten som den ser ut idag.

Enligt tidigare planering skulle barnhabiliteringen flytta till det nya L-huset på Centrallasarettet Växjö. Eftersom det bygget är uppskjutet eller inte blir av (på grund av frågan om ett eventuellt bygge av nytt sjukhus i Växjö), är nu en utredning igång för att mer skyndsamt hitta tänkbara alternativ till nya lokaler.

En arbetsgrupp med medarbetare på barnhabiliteringen håller nu på att göra en kartläggning av sina lokalbehov, samtidigt som Region Kronobergs planeringschef Jessika Andersen undersöker olika alternativ till en fysisk plats.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Jessika Andersen

Planeringschef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 83

Relaterade nyheter

Försenad diagnos av cirkulationsstörning i tarmen anmäls enligt Lex Maria

14 juni 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient med påverkad cirkulation till tarmen missbedömdes på ett av länets sjukhus.

Hög dos morfin anmäls enligt Lex Maria

5 juni 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient fick 10 gånger högre dos än ordinerat på ett av länets sjukhus.

Äntligen nya, ljusa och funktionella lokaler för habiliteringen!

5 juni 2019

Nu har Solvändans habilitering flyttat till nya lokaler i form av ett nytt hus på Sigfridsområdet. Idag, den 5 juni invigdes de nya lokalerna. Den nya byggnaden för habiliteringen kommer ge en bättre...

Sydsvenska regioner samarbetar för att nå nationella bredbandsmål

5 juni 2019

Regionsamverkan Sydsverige med regionerna i Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne har tecknat samverkansavtal med IP-Only som ska få bredbandsutbyggnaden i Sydsverige att ta nya steg och äve...