Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

4 mars 2020

Provtagningstält på plats vid sjukhuset i Växjö

För att öka kapaciteten för provtagning av det nya coronaviruset, covid-19, har ett provtagningstält satts upp vid Centrallasarettet Växjö.

Tältet är placerat i anslutning till ett av slussrummen på infektionsklinikens mottagning. Det ska tas i bruk under torsdagen.

Provtagning är endast för tidsbokade besök efter kontakt med 1177.

Det finns i dag fyra rum som kan användas för provtagning. Problemet är att de måste vädras ut i två timmar innan nästa patient kan tas in. Tältet behöver inte vädras ut på samma sätt så det här ökar provtagningskapaciteten, säger Christian Granberg, verksamhetschef på infektionskliniken.

Sedan Folkhälsomyndigheten utökat området för provtagning vid misstänkt smitta till hela norra Italien så har antalet provtagningar ökat.

På torsdag byter dessutom verksamheterna på akutgeriatrisk avdelning 13 och avdelning infektionsavdelning 17 plats, för att infektionskliniken ska få fler ingångar utifrån.

Det är för att kunna ta in misstänkta eller positiva fall av covid-19 som behöver sjukhusvård på ett smidigt sätt, säger Christian Granberg.

Christian Granberg

Verksamhetschef, infektionskliniken

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 88 32, 0767-20 76 73

Christian Romin Blomkvist

Smittskyddsläkare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 87 82, 0709-84 48 67

Stefan Silvander Ahlrik

Säkerhetsstrateg

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 94 43

Relaterade nyheter

100 har anmält intresse för att jobba extra i Region Kronoberg

3 april 2020

Över 100 personer har anmält intresse för att jobba extra inom vården i Region Kronoberg. Majoriteten av de som anmält intresse har sjukvårdsutbildning.

Snabbare betalning till mindre leverantörer

3 april 2020

För att hjälpa mindre lokala företag och samhällskritiska leverantörer har Region Kronoberg beslutat att godkänna kortare betalningstider än normalt gällande 30 dagar.

Ökning av antalet videobesök inom vården

2 april 2020

Region Kronoberg erbjuder sina patienter videobesök som ett alternativ då fysiska vårdmöten inte är möjliga. Erbjudandet har gått hem hos invånarna: På kort tid har videobesöken ökat rejält.

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.