Fler nyheter

8 januari 2020

Region Kronoberg beviljas fortsätta bedriva YH-utbildningar

Idag har myndigheten för yrkeshögskolan meddelat vilka utbildningar som får starta inom yrkeshögskolan till hösten 2020.

YH Region Kronoberg har fått beviljad båda utbildningar som har sökts om. Det är utbildningen för medicinska sekreterare och Specialistundersköterska operation, intensivvård och anestesi.

Region Kronoberg har nu fem YH- utbildningar att erbjuda. Totalt har det beviljats elva YH utbildningar i Kronobergs län. De som får klartecken att starta är de som bedöms vara mest efterfrågade av företag och andra arbetsgivare. Utbildningarna ska vara skräddarsydda efter arbetslivets behov och ge mycket goda möjligheter till jobb.

Läs mer om Region Kronobergs YH-utbildningar 

 

Relaterade nyheter

369 elever i Kronoberg ska söka en vård- och omsorgsutbildning

3 februari 2020

Den 8 januari gick startskottet för årets Upplevelseverkstäder på kliniskt träningscentrum i Växjö och Ljungby. Hit välkomnades alla Kronobergs åttondeklassare där de fick testa på arbete i vård och o...

Skolutvecklingskonferens lockar 250 deltagare

28 januari 2020

Växjökonferensen hålls i år för 32:a gången. Drygt 250 personer är anmälda till skolutvecklingskonferensen som äger rum den 29-30 januari på Linnéuniversitetet.

Nationell valideringskonferens i Växjö

27 januari 2020

Den 27-28 januari pågår en nationell konferens om kompetensförsörjning och livslångt lärande, där Region Kronoberg är medarrangör.

Uppskattad föreläsning minskar oro inför förlossning

26 november 2019

Under ett år har kvinnokliniken anordnat föreläsningar för gravida kvinnor, med syfte att öka kunskapen om bäckenbotten och dela med sig av kunskap och tips inför förlossning. Utvärdering visar att fl...