Fler nyheter

8 januari 2020

Region Kronoberg beviljas fortsätta bedriva YH-utbildningar

Idag har myndigheten för yrkeshögskolan meddelat vilka utbildningar som får starta inom yrkeshögskolan till hösten 2020.

YH Region Kronoberg har fått beviljad båda utbildningar som har sökts om. Det är utbildningen för medicinska sekreterare och Specialistundersköterska operation, intensivvård och anestesi.

Region Kronoberg har nu fem YH- utbildningar att erbjuda. Totalt har det beviljats elva YH utbildningar i Kronobergs län. De som får klartecken att starta är de som bedöms vara mest efterfrågade av företag och andra arbetsgivare. Utbildningarna ska vara skräddarsydda efter arbetslivets behov och ge mycket goda möjligheter till jobb.

Läs mer om Region Kronobergs YH-utbildningar 

 

Relaterade nyheter

AV-Media Region Kronoberg ger stöd till fjärrundervisning

17 mars 2020

Om länets skolor behöver hjälp med fjärrundervisning kan AV-Media Region Kronoberg hjälpa till.

Endoskopiutbildning för sjuksköterskor kortar köer

27 februari 2020

Nu startar en unik utbildningssatsning som gör det möjligt för sjuksköterskor att bli endoskopister. Claudia Tanase från Region Kronoberg är en av 20 deltagare från hela landet som går specialistutbil...

369 elever i Kronoberg ska söka en vård- och omsorgsutbildning

3 februari 2020

Den 8 januari gick startskottet för årets Upplevelseverkstäder på kliniskt träningscentrum i Växjö och Ljungby. Hit välkomnades alla Kronobergs åttondeklassare där de fick testa på arbete i vård och o...

Skolutvecklingskonferens lockar 250 deltagare

28 januari 2020

Växjökonferensen hålls i år för 32:a gången. Drygt 250 personer är anmälda till skolutvecklingskonferensen som äger rum den 29-30 januari på Linnéuniversitetet.