Fler nyheter

21 maj 2018

Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placering som regionen försvarat i flera år.

Det är otroligt roligt att vi fortsätter att visa vägen och att vara en förebild för Sveriges regioner och landsting när det gäller inköp av ekologiska livsmedel, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S). Vårt uppdrag är att främja hälsa, hållbarhet och tillväxt i länet och det är detta ett exempel på.

Att en stor del av Region Kronobergs inköp av livsmedel ska vara ekologiska är ett politiskt beslut sedan många år tillbaka. Arbetet med hållbarhet inom kost och restauranger är en viktig fråga som kostchef Doris Johansson driver tillsammans medarbetarna.

Vi har fantastiska medarbetare inom kost- och restauranger som på ett hungrigt vis tar sig an de utmaningar som finns när det gäller att öka andelen ekologiska inköp, säger kostchef Doris Johansson. Vi har även ett fantastiskt bra samarbete med våra kollegor inom upphandlingsenheten, som är med och gör detta möjlighet.  

Region Kronoberg blev bästa region/landsting i Sverige med 56 procent ekologiska inköp för 2017, i år är målet 60 procent.

Ekomatcentrum som rankar landets kommuner och regioner är en ideell förening som arbetar för en bättre miljö och hållbar produktionen av livsmedel på både lång och kort sikt. Ekomatcentrum är även ett kompetenscentrum för hållbarhetsfrågor med viktiga komponenter som klimat, miljö och ekologi.

För mer information 

Doris Johansson

Verksamhetschef, kost och restauranger

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 47 99

Anna Fransson (S)

Ordförande regionstyrelsen. Gruppledare för socialdemokraterna.

Anna är även ledamot i regionfullmäktige, ordförande i regionstyrelsens arbetsutskott, ledamot i valberedningen, ledamot i organisationsutskottet, 1:e vice ordförande i regionstyrelsens personalutskot...

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 85 83, 0706-20 44 45

Relaterade nyheter

Region Kronoberg fortsätter att vara bland de främsta enligt ny miljörapport

18 oktober 2018

När SKL (Sveriges kommuner och landsting) miljörapport för 2017 presenteras är Region Kronoberg i toppen i två av sex kategorier och i den övre hälften i ytterligare två kategorier.

Regional utvecklingsnämnd om riksvägar, validering och automatisering

17 oktober 2018

Dagens regionala utvecklingsnämnd hade fokus på kompetensförsörjningen – en gemensam utmaning för flera av samhällets aktörer. Nämnden fattade även beslut om satsningar på riksvägar och ett projekt om...

Södra sjukvårdsregionen får gemensam högisoleringsenhet i Malmö

17 oktober 2018

En helt ny högisoleringsenhet kommer att utvecklas på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Enheten, som ska vara på plats 2019, finansieras av Landstinget Blekinge, Region Halland, Region Kronoberg och...

"Tillväxtposition på topp trots strukturella utmaningar"

17 oktober 2018

Kronoberg är ett produktionslän med en stark entreprenörsanda. Här finns en blandning av små företag och stora världsledande företag som exempelvis Ikea, Nibe, Södra och Fortnox. Bakom Sveriges högsta...