Fler nyheter

8 mars 2019

Region Kronoberg har polisanmält misstänkt stöld av läkemedel

Region Kronoberg har uppdagat ökat uttag av narkotikaklassade läkemedel på sjukhusen i Ljungby och Växjö. Regionen ser allvarligt på det inträffade och har polisanmält händelserna.

När vi har gått igenom våra loggar har vi sett att uttag av narkotikaklassade läkemedel har ökat ur förråd. Ökningen sticker ut vilket har gjort att vi misstänker att läkemedel har stulits och därför har vi valt att polisanmäla händelserna, säger Agneta Karlsson säkerhetschef Region Kronoberg.

Det var vid en beställning av läkemedel som det upptäcktes att förbrukningen av narkotikaklassade läkemedel hade ökat på Centrallasarettet Växjö. När det gäller den misstänkta stölden i Ljungby var det i samband med att nya rutiner införts som personal fattade misstankar om att någon på ett otillåtet sätt tagit narkotikaklassade preparat.

Region Kronoberg har vidtagit åtgärder, ändrat rutiner samt har ett pågående arbete för att långsiktigt förbättra säkerheten på sjukhusen.

Region Kronoberg kommer inte att gå in på vad som har stulits eller exakt vart preparaten har stulits. Vi kommer inte heller att berätta om vilka säkerhetshöjande åtgärder som har genomförts.

Kontaktperson

Agneta Karlsson

Säkerhetschef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 85 37

Relaterade nyheter

Klart med ny rektor för Grimslövs Folkhögskola

14 mars 2019

Erik Engsbråten blir ny rektor på Grimslövs Folkhögskola. Region Kronoberg äger och driver folkhögskolan som har inriktningen hälsa, friskvård och kultur i ett brett perspektiv. Erik tillträder tjänst...

Försenad diagnos av allvarlig infektion

11 mars 2019

Region Kronoberg kommer att Lex Maria anmäla en händelse där en patient med infektion i ryggen fick sin utredning, diagnos och behandling fördröjd på ett av länets sjukhus.

Sjukhusen i stabsläge på grund av ansträngt vårdplatsläge

11 mars 2019

På grund av ansträngt vårdplatsläge på våra sjukhus i Ljungby och Växjö har sjukhusvården klockan 13.40 den 11 mars 2019 höjt sin beredskap till ett så kallat stabsläge, vilket är den lägsta beredskap...

Satsning på besöksnäring och näringsliv

7 mars 2019

Anslaget till Region Kronobergs bolag Destination Småland utökas från 6 till 8 miljoner under 2019. Det beslutade regionala utvecklingsnämnden den 7 mars.