Fler nyheter

8 mars 2019

Region Kronoberg har polisanmält misstänkt stöld av läkemedel

Region Kronoberg har uppdagat ökat uttag av narkotikaklassade läkemedel på sjukhusen i Ljungby och Växjö. Regionen ser allvarligt på det inträffade och har polisanmält händelserna.

När vi har gått igenom våra loggar har vi sett att uttag av narkotikaklassade läkemedel har ökat ur förråd. Ökningen sticker ut vilket har gjort att vi misstänker att läkemedel har stulits och därför har vi valt att polisanmäla händelserna, säger Agneta Karlsson säkerhetschef Region Kronoberg.

Det var vid en beställning av läkemedel som det upptäcktes att förbrukningen av narkotikaklassade läkemedel hade ökat på Centrallasarettet Växjö. När det gäller den misstänkta stölden i Ljungby var det i samband med att nya rutiner införts som personal fattade misstankar om att någon på ett otillåtet sätt tagit narkotikaklassade preparat.

Region Kronoberg har vidtagit åtgärder, ändrat rutiner samt har ett pågående arbete för att långsiktigt förbättra säkerheten på sjukhusen.

Region Kronoberg kommer inte att gå in på vad som har stulits eller exakt vart preparaten har stulits. Vi kommer inte heller att berätta om vilka säkerhetshöjande åtgärder som har genomförts.

Kontaktperson

Agneta Karlsson

Säkerhetschef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 85 37

Relaterade nyheter

Tätare i toppen men Region Kronoberg fortsatt bäst

23 maj 2019

Region Kronoberg fortsätter att behålla första platsen bland rikets regioner när det gäller andelen ekologiska livsmedel och det tack vare ett nära samarbete mellan kost- och restauranger och upphandl...

Specialisttandvårdens nya lokaler invigda

22 maj 2019

Under onsdagen invigdes specialisttandvårdens nya lokaler på Centrallasarettet Växjö. Med fler behandlingsrum och ny teknik ska verksamheten skapa bättre patientflöde och erbjuda snabbare behandlingar...

Som första region i landet får unga hjälp att sluta röka/snusa tillsammans med en vän

22 maj 2019

Ungdomar vill sluta röka/snusa tillsammans med en kompis. Som första region i landet har Region Kronoberg tillsammans med unga rökare/snusare tagit fram tobaksavvänjningsmodellen Fimpar du, fimpar ja...

Försenad diagnos av cancer

22 maj 2019

Region Kronoberg anmäler en händelse som skulle kunnat medföra en allvarlig skada enligt Lex Maria.