Fler nyheter

8 mars 2019

Region Kronoberg har polisanmält misstänkt stöld av läkemedel

Region Kronoberg har uppdagat ökat uttag av narkotikaklassade läkemedel på sjukhusen i Ljungby och Växjö. Regionen ser allvarligt på det inträffade och har polisanmält händelserna.

När vi har gått igenom våra loggar har vi sett att uttag av narkotikaklassade läkemedel har ökat ur förråd. Ökningen sticker ut vilket har gjort att vi misstänker att läkemedel har stulits och därför har vi valt att polisanmäla händelserna, säger Agneta Karlsson säkerhetschef Region Kronoberg.

Det var vid en beställning av läkemedel som det upptäcktes att förbrukningen av narkotikaklassade läkemedel hade ökat på Centrallasarettet Växjö. När det gäller den misstänkta stölden i Ljungby var det i samband med att nya rutiner införts som personal fattade misstankar om att någon på ett otillåtet sätt tagit narkotikaklassade preparat.

Region Kronoberg har vidtagit åtgärder, ändrat rutiner samt har ett pågående arbete för att långsiktigt förbättra säkerheten på sjukhusen.

Region Kronoberg kommer inte att gå in på vad som har stulits eller exakt vart preparaten har stulits. Vi kommer inte heller att berätta om vilka säkerhetshöjande åtgärder som har genomförts.

Kontaktperson

Agneta Karlsson

Säkerhetschef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 85 37

Relaterade nyheter

Fler ålderspensionärer vaccinerade sig mot influensa – fick gott skydd

15 juli 2019

Årets influensakampanj hösten 2018 gav resultat och Region Kronoberg vaccinerade 5 procent fler ålderspensionärer jämfört med föregående säsong. Det gör att Region Kronberg vaccinerade störst andel av...

Kulturrådet fördelar pengar till utveckling av kultur i Kronoberg

11 juli 2019

Statens kulturråd har beviljat ett flertal projektansökningar från Kronoberg. Bidragen går till utvecklingsarbeten för bland annat satsningarna Medborgarscen, Muntligt berättande och ett gemensamt pro...

Från sommarpraktikant till läkarassistent - drömmen är att bli akutläkare

9 juli 2019

Olivia Alm, 24 år började sin resa som sommarpraktikant i Region Kronoberg till att idag sommarjobba som läkarassistent på Lasarettet Ljungby.

Försenad diagnos anmäls enligt Lex Maria

4 juli 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse med en försenad diagnos av cancer i äggstockarna.