Fler nyheter

26 mars 2018

Region Kronoberg har rekryterat Magnus Fransson som ny fastighetschef

Region Kronobergs nya fastighetschef blir Magnus Fransson, som närmast kommer från tjänsten som vd för Alvestas kommunala bostadsbolag Allbohus Fastighets AB.

Magnus Fransson kommer in i ett expansivt skede i Region Kronoberg, med stora satsningar på lokaler anpassade för framtidens vård. Bland annat pågår bygget av ett nytt hus för psykiatri på Sigfridsområdet i Växjö och ett nytt hus ska byggas vid Centrallasarettet Växjö. Region Kronoberg har ett stort fastighetsbestånd, och våra tre sjukhusområden i Ljungby och Växjö är omfattande och tekniskt avancerade anläggningar.

Magnus Fransson tillträder sin tjänst som fastighetschef under juni. 

Jag har trivts väldigt bra på Allbohus, men jag känner att jag vill ha nya utmaningar, säger Magnus Fransson.

Han har sedan tidigare erfarenhet från att arbeta inom landstingsområdet, då som fastighetschef på Landstinget Blekinge.

Det ska bli roligt att komma tillbaka till den här världen, där samspelet mellan politik, fastighetsutveckling och medarbetare inom de olika professionerna är så viktigt. Inom fastighetsområdet gäller att det att omvärldsbevaka och att skapa bra förutsättningar för chefer, medarbetare och besökare när det gäller att möta nutidens och framtidens behov.

Vi är väldigt glada över att vi knutit Magnus Fransson till oss i Region Kronoberg! Magnus har en bred erfarenhet från både offentlig och privat sektor, och hans kompetens kommer att vara till stor nytta – inte minst med tanke på de stora och strategiska satsningar vi har framför oss, säger regiondirektör Martin Myrskog.

För mer information, kontakta:
Martin Myrskog, regiondirektör, 0470 – 58 70 02, 0709 – 84 45 60
Magnus Fransson, tillträdande fastighetschef 0702 – 21 91 99

Relaterade nyheter

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

24 maj 2018

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.

Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

22 maj 2018

Folktandvården Sverige lanserar i dag ett nytt mobilspel för barn. Appen Rocka munnen innehåller både spel och timer och ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

21 maj 2018

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placer...

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

21 maj 2018

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun...