Fler nyheter

27 februari 2020

Region Kronoberg säger upp avtal med bevakningsbolag

Region Kronoberg har valt att säga upp avtalet med vårt nuvarande bevakningsbolag. Avtalet skulle löpt ut vid årsskiftet men regionen säger upp avtalet drygt 10 månader i förväg.

Anledningen till åtgärden är att vi upplever att den nuvarande leverantören inte har levt upp till den överenskommelse som funnits mellan oss, vilket vi beklagar.

Under tiden, fram till dess att en ny upphandling genomförts, har aktuella bevakningstjänster direktupphandlats av Securitas. Detta för att säkerställa trygghet och säkerhet för våra medarbetare, patienter och besökare genom fortlöpande bevakningsåtgärder.

Vår förhoppning är att vi genom åtgärderna kan fortsätta det inledda arbetet med att stärka säkerheten inom Region Kronoberg.

Bevakningstjänster omfattar såväl länstrafik som hälso- och sjukvård med mera inom Region Kronoberg.

Kontakt

Fredrik Lindberg

Säkerhetsstrateg

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 65 62, 0767-20 76 40

Relaterade nyheter

100 har anmält intresse för att jobba extra i Region Kronoberg

3 april 2020

Över 100 personer har anmält intresse för att jobba extra inom vården i Region Kronoberg. Majoriteten av de som anmält intresse har sjukvårdsutbildning.

Snabbare betalning till mindre leverantörer

3 april 2020

För att hjälpa mindre lokala företag och samhällskritiska leverantörer har Region Kronoberg beslutat att godkänna kortare betalningstider än normalt gällande 30 dagar.

Ökning av antalet videobesök inom vården

2 april 2020

Region Kronoberg erbjuder sina patienter videobesök som ett alternativ då fysiska vårdmöten inte är möjliga. Erbjudandet har gått hem hos invånarna: På kort tid har videobesöken ökat rejält.

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.