27 februari 2020

Region Kronoberg säger upp avtal med bevakningsbolag

Region Kronoberg har valt att säga upp avtalet med vårt nuvarande bevakningsbolag. Avtalet skulle löpt ut vid årsskiftet men regionen säger upp avtalet drygt 10 månader i förväg.

Anledningen till åtgärden är att vi upplever att den nuvarande leverantören inte har levt upp till den överenskommelse som funnits mellan oss, vilket vi beklagar.

Under tiden, fram till dess att en ny upphandling genomförts, har aktuella bevakningstjänster direktupphandlats av Securitas. Detta för att säkerställa trygghet och säkerhet för våra medarbetare, patienter och besökare genom fortlöpande bevakningsåtgärder.

Vår förhoppning är att vi genom åtgärderna kan fortsätta det inledda arbetet med att stärka säkerheten inom Region Kronoberg.

Bevakningstjänster omfattar såväl länstrafik som hälso- och sjukvård med mera inom Region Kronoberg.

Fredrik Lindberg

Säkerhetsstrateg