Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

18 september 2019

Region Kronoberg startar inspirationsföreläsningar för blivande föräldrar

Efter att den tidigare föräldrautbildningen på grund av resursbrist delvis ersatts av omfattande information på 1177.se, erbjuder Region Kronoberg nu blivande föräldrar i Kronoberg möjligheten att vara med på inspirationsföreläsningar inför förlossningen.

Föreläsningarna kommer att genomföras varannan månad i Ljungby och varannan i Växjö med att fokus på ämnet förlossningar och tiden på BB.

Det är viktigt att blivande föräldrar får bra och trygg kunskap inför förlossningen, så jag är tacksam för att personalen är med och bidrar till dessa fysiska träffar, säger Roland Gustbée (M) ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Första inspirationsföreläsningen genomförs i Växjö, torsdagen den 19 september klockan 17-19 på domkyrkocentrum.

För mer information:

Carita Sturesson

Kvinnokliniken, avdelningschef öppenvård

Relaterade nyheter

Ökad tillgänglighet till operationsverksamheterna i Kronoberg

16 oktober 2019

Under januari till september 2019 har de opererande verksamheterna på sjukhusen i Ljungby och i Växjö sammanlagt genomfört 321 fler operationer än samma period 2018. Det är också fler personer som kom...

Försenad cancerdiagnos anmäls enligt Lex Maria

14 oktober 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse när en patient fick sin tarmcancerdiagnos försenad.

Märta Wallinius utnämnd till docent

11 oktober 2019

Märta Wallinius, chef för forskningssektionen på Rättspsykiatriska regionkliniken i Region Kronoberg, har utnämnts till docent i psykiatri med inriktning rättspsykiatri vid Lunds universitet. En utnäm...

EU-miljoner till arbete för etablering

10 oktober 2019

Strukturfondspartnerskapet för Småland och Öarna ger drygt 18 miljoner kronor från Europeiska socialfonden, ESF, till Växjö kommuns projekt kring etablering.