Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

18 september 2019

Region Kronoberg startar inspirationsföreläsningar för blivande föräldrar

Efter att den tidigare föräldrautbildningen på grund av resursbrist delvis ersatts av omfattande information på 1177.se, erbjuder Region Kronoberg nu blivande föräldrar i Kronoberg möjligheten att vara med på inspirationsföreläsningar inför förlossningen.

Föreläsningarna kommer att genomföras varannan månad i Ljungby och varannan i Växjö med att fokus på ämnet förlossningar och tiden på BB.

Det är viktigt att blivande föräldrar får bra och trygg kunskap inför förlossningen, så jag är tacksam för att personalen är med och bidrar till dessa fysiska träffar, säger Roland Gustbée (M) ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Första inspirationsföreläsningen genomförs i Växjö, torsdagen den 19 september klockan 17-19 på domkyrkocentrum.

För mer information:

Carita Sturesson

Kvinnokliniken, avdelningschef öppenvård

Relaterade nyheter

Nu lyfter digitaliseringen i Region Kronoberg

11 december 2019

Projektet DigiLyft - Digital omställning i Kronoberg, ska stärka hälso – och sjukvårdens vilja, kunskap och förmåga till digital omställning. Nu har projektet blivit tilldelat finansiering om 3,5 milj...

Entreprenadupplägg för det nya sjukhuset är klart

10 december 2019

Regionstyrelsen beslutade den 10 december 2019 att genomföra Växjös nya akutsjukhus som en totalentreprenad och att samverkan mellan Region Kronoberg och upphandlad byggentreprenör ska ske enligt part...

EU-miljoner till skog och ledarskap i Kronoberg

6 december 2019

Fem projekt med verksamhet i Kronoberg får dela på totalt 32 340 219 från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 5-6 december.

Försenad diagnos av höftfraktur, anmäls enligt Lex Maria

4 december 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en patient fått en försenad diagnos av höftfraktur.