Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

30 november 2017

Region Kronoberg erbjuder kostnadsfria konsulttimmar till småföretagare

Region Kronobergs lanserar idag Konsulttimmen.se. Konsulttimmen är en ny form av företagsstöd som erbjuder småföretagare i länet upp till sex timmar kostnadsfri rådgivning och affärsutveckling. Projektet finansieras av Region Kronoberg och Europeiska regionala utvecklingsfonden och pågår till september 2019.

Stödet riktar sig till företag med F-skattsedel, ekonomi i balans och som har mellan 0-49 anställda. Rådgivningen utförs av kvalificerade konsulter och specialister som valts ut och upphandlats av Region Kronoberg. Rådgivning kommer att erbjudas inom fyra områden: Marknad & Sälj, IT & Digitalisering, Organisation & Ledarskap, samt Ekonomi och Juridik.     

Syftet med Konsulttimmen är att de små företagen i regionen ska stärka sin konkurrenskraft, samt att fler företag i regionen ska efterfråga och få tillgång till extern expertis för affärsutveckling.

Jag är glad att vi nu lanserar Konsulttimmen eftersom jag tror att detta kan ge länets småföretag ökad möjlighet att utvecklas och växa, säger Anna Fransson (S), regionstyrelsens ordförande.

Vad behöver du och ditt företag hjälp med?

Om du är osäker på vad just ditt företag kan behöva hjälp med finns det möjlighet att använda Kompassen. Kompassen är en digital vägledning inför din rådgivning i Konsulttimmen. Genom att svara på 12 frågor kring ditt företags behov får du hjälp att välja rätt rådgivningsområde. 

Så ansöker du om konsulttimmar

Du skickar in din ansökan direkt via konsulttimmen.se. Där får du fylla i ett formulär som sedan handläggs av Region Kronoberg.

Konsulttimmen

Kontaktpersoner

Helene Wieslander

Regional utvecklingssamordnare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 64

Anna Fransson (S)

Ordförande regionstyrelsen. Gruppledare för socialdemokraterna.

Anna är även ledamot i regionfullmäktige, ordförande i regionstyrelsens arbetsutskott, ledamot i valberedningen, ledamot i organisationsutskottet, 1:e vice ordförande i regionstyrelsens personalutskot...

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 85 83, 0706-20 44 45

Relaterade nyheter

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

24 maj 2018

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.

Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

22 maj 2018

Folktandvården Sverige lanserar i dag ett nytt mobilspel för barn. Appen Rocka munnen innehåller både spel och timer och ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

21 maj 2018

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placer...

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

21 maj 2018

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun...