Bilden saknar en alternativtext.

22 mars 2018

Region Kronobergs årsberättelse för 2017 är här

Region Kronobergs årsberättelse för 2017 publiceras idag på www.regionkronoberg.se/arsberattelse.

Region Kronobergs årsberättelse, öppnas i nytt fönster.

Årsberättelsen är en kortare variant av Region Kronobergs årsredovisning, som på ett tydligt, informativt och enkelt sätt presenterar ett urval av händelser, statistik och resultat från 2017.

I år publiceras Region Kronobergs årsberättelse för första gången på en digital plattform. Syftet är att tillgängliggöra 2017 års resultat och händelser för invånare, medarbetare, förtroendevalda, samarbetspartners och andra intressenter, och att var och en i sin egen takt och ordning ska kunna klicka sig runt på webbplatsen och ta del av vad som hänt i Region Kronobergs breda verksamhet under 2017.

Vi har i år valt att ta vår årsberättelse ett steg längre för att levandegöra vår verksamhet och skapa sammanhang och förståelse. Det känns både spännande och roligt med ett nytt format. Det är med stolthet jag vill presentera vår årsberättelse för 2017, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Region Kronobergs årsredovisning för 2017 i sin helhet behandlas av regionfullmäktige den 25 april. Dokumentet finns därefter tillgängligt att läsa på Region Kronobergs hemsida.

Under 2017 har vi tagit flera krafttag för ett bättre Kronoberg för alla. Framförallt har vi ökat takten i att med bli oberoende hyrpersonal till januari 2019, något som kommer stabilisera regionens ekonomi. Regionens pengar ska gå till att förbättra tillgängligheten och patientsäkerheten för våra patienter samt att säkra en hållbar arbetsmiljö med rimliga villkor för våra medarbetare, inte till hyrbolag, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S).

Anna Fransson (S)

Ordförande regionstyrelsen. Gruppledare för socialdemokraterna.

Anna är även ledamot i regionfullmäktige, ordförande i regionstyrelsens arbetsutskott, ledamot i valberedningen, ledamot i organisationsutskottet, 1:e vice ordförande i regionstyrelsens personalutskot...

• Telefon: 0470-58 85 83, 0706-20 44 45

Martin Myrskog