Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

15 april 2020

Regional samling för att stötta näringslivet

Corona innebär en allvarlig kris nu men får också oöverblickbara konsekvenser framåt. Nu behöver regionala aktörer tillsammans hantera akuta problem och samtidigt ta sikte på framtiden. Därför bjuder Region Kronoberg in till breda samtal med länets aktörer.

Vi har regelbundna virtuella samråd med viktiga aktörer för att se hur vi kan agera. Vi behöver hjälpas åt med att definiera behov och handlingsvägar. Genom gemensamma insatser minskar vi risken att springa på samma boll eller missa det viktiga, säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

Varannan vecka samtalar arbetsförmedlingen Svenskt Näringsliv, Sydsvenska handelskammaren, Företagarna, IF Metall, Destination Småland, Almi Kronoberg, LRF, Teknikföretagen, Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd (KLYS), Linnéuniversitetet, Katarina Ek och länsstyrelsen.

När vi möter dessa utmaningar måste ändå se möjligheter och tänka framåt. Den kompetensbrist som under flera år hämmat länets företag kan vi arbeta med genom utbildningar till korttidspermitterade. En klimatsmart hemester blir ett karantänsäkert alternativ till långresan och gynnar samtidigt det lokala näringslivet. Digitala lösningar ökar stort och ger möjlighet att stärka vår konkurrenskraft, säger Christel Gustafsson.

Daglig uppdatering om läget på Business region Kronoberg

Kontakt

Christel Gustafsson

Regional utvecklingsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583027, 046767207848

Karin Palmér

Samordnare näringslivsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046709645773

Relaterade nyheter

Viktigt besked från Trafikverket om tågtrafiken i Kronoberg

2 juni 2020

I en utredning av Kust till kustbanan från Göteborg till Kalmar/Karlskrona lyfter Trafikverket behovet av dubbelspår mellan Växjö-Alvesta. Det är ett första viktigt steg för att byggandet av dubbelspå...

Antikroppstester genomförs på särskilt boende i Alvesta

1 juni 2020

Region Kronoberg har utvärderat en metod för antikroppstester som är tillförlitlig. Nu ska den testas i en pilotstudie på ett särskilt boende i Alvesta.

Nationellt museum kommer till Kronoberg

29 maj 2020

Region Kronoberg inleder ännu ett samarbete med ett nationellt museum – Naturhistoriska riksmuseet. Samarbetet sker genom undervisningskonceptet Maker tour – Mot nya höjder som verkar för att öka barn...

Region Kronoberg ökar mest på miljölista

28 maj 2020

Varje år granskar Miljöfordon Sverige kommuners och regioners fordonsflottor ur ett miljöperspektiv. I år visar rapporten att Region Kronoberg har gjort den största förbättringen jämfört med förra åre...