Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

12 februari 2020

Roger O Nilsson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg

Roger O Nilsson kommer närmast från Region Gävleborg, där han haft rollen som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör. Han har bland annat varit ansvarig för utvecklingen av nära vård och för byggnationer inom hela hälso- och sjukvården i Gävleborg.

Roger O Nilsson är i grunden utbildad sjuksköterska och kommer från Växjö. Han flyttade till Gävle för 30 år sedan, och har sedan haft ett antal olika tjänster och befattningar inom Landstinget Gävleborg/Region Gävleborg. Bland annat har han varit divisionschef för områdena medicin, primärvård, psykiatri och diagnostik. 

Den nya hälso- och sjukvårdsdirektören kommer att vara en nyckelperson, både när det gäller att utforma den nya nära vården och att vända hälso- och sjukvårdens ekonomi till plus. Här kommer Roger O Nilssons erfarenheter från Region Gävleborg väl till pass, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Kronoberg.

Roger O Nilsson tillträder tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg den 8 juni. Han ser sin nya arbetsplats som en spännande region:

Region Kronoberg är en region som växer och som vågar utmana, förändra och utveckla. Det ska bli mycket spännande att få vara en del i arbetet med att utveckla nära vård i Kronoberg och skapa ett nytt akutsjukhus i Växjö. Jag ser det som en förmån att få vara med på utvecklingsresan!

Kontaktuppgifter till Roger O Nilsson:

Telefonnummer: 070-396 80 06
E-post: Det här är en e-postadress

Kontakt

Roland Gustbée (M)

Roland Gustbée (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-68 74 14

Martin Myrskog

Regiondirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 70 02, 0709-84 45 60

Relaterade nyheter

Ljungby har Sveriges mest patientsäkra operationsvård

20 februari 2020

Lasarettet i Ljungby blev klar etta i det kvalitetsindex för sjukhus med akutkirurgi 2019 som tagits fram av Svenskt Perioperativt Register. Indexet består av nio olika delar som på olika sätt speglar...

Distriktsläkare har installerats som professor

19 februari 2020

Hans Thulesius, distriktsläkare på vårdcentralen Skärvet i Växjö, har installerats som professor i allmänmedicin vid Linnéuniversitetet.

Glädje över ett samlat hjärta

17 februari 2020

Den 14 februari, på alla hjärtans dag, invigdes nya hjärtmottagningen på Centrallasarettet Växjö. Verksamhetschef Thomas Aronsson hälsade välkommen. Han berättade om den dröm som länge funnits om en s...

Nytt akutsjukhus Växjö – nuläget

14 februari 2020

Projektkontoret är igång, även om alla delar i projektorganisationen inte är bemannade fullt ut. Mycket handlar i nuläget om att strukturera och planera det fortsatta arbetet.