Bilden saknar en alternativtext.

12 februari 2020

Roger O Nilsson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg

Roger O Nilsson kommer närmast från Region Gävleborg, där han haft rollen som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör. Han har bland annat varit ansvarig för utvecklingen av nära vård och för byggnationer inom hela hälso- och sjukvården i Gävleborg.

Roger O Nilsson är i grunden utbildad sjuksköterska och kommer från Växjö. Han flyttade till Gävle för 30 år sedan, och har sedan haft ett antal olika tjänster och befattningar inom Landstinget Gävleborg/Region Gävleborg. Bland annat har han varit divisionschef för områdena medicin, primärvård, psykiatri och diagnostik.

Den nya hälso- och sjukvårdsdirektören kommer att vara en nyckelperson, både när det gäller att utforma den nya nära vården och att vända hälso- och sjukvårdens ekonomi till plus. Här kommer Roger O Nilssons erfarenheter från Region Gävleborg väl till pass, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Kronoberg.

Roger O Nilsson tillträder tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg den 8 juni. Han ser sin nya arbetsplats som en spännande region:

Region Kronoberg är en region som växer och som vågar utmana, förändra och utveckla. Det ska bli mycket spännande att få vara en del i arbetet med att utveckla nära vård i Kronoberg och skapa ett nytt akutsjukhus i Växjö. Jag ser det som en förmån att få vara med på utvecklingsresan!

Kontaktuppgifter till Roger O Nilsson:

Telefonnummer: 070-396 80 06
E-post: Det här är en e-postadress

Roland Gustbée (M)

• Telefon: 0733-68 74 14