Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

12 februari 2020

Roger O Nilsson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg

Roger O Nilsson kommer närmast från Region Gävleborg, där han haft rollen som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör. Han har bland annat varit ansvarig för utvecklingen av nära vård och för byggnationer inom hela hälso- och sjukvården i Gävleborg.

Roger O Nilsson är i grunden utbildad sjuksköterska och kommer från Växjö. Han flyttade till Gävle för 30 år sedan, och har sedan haft ett antal olika tjänster och befattningar inom Landstinget Gävleborg/Region Gävleborg. Bland annat har han varit divisionschef för områdena medicin, primärvård, psykiatri och diagnostik. 

Den nya hälso- och sjukvårdsdirektören kommer att vara en nyckelperson, både när det gäller att utforma den nya nära vården och att vända hälso- och sjukvårdens ekonomi till plus. Här kommer Roger O Nilssons erfarenheter från Region Gävleborg väl till pass, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Kronoberg.

Roger O Nilsson tillträder tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg den 8 juni. Han ser sin nya arbetsplats som en spännande region:

Region Kronoberg är en region som växer och som vågar utmana, förändra och utveckla. Det ska bli mycket spännande att få vara en del i arbetet med att utveckla nära vård i Kronoberg och skapa ett nytt akutsjukhus i Växjö. Jag ser det som en förmån att få vara med på utvecklingsresan!

Kontaktuppgifter till Roger O Nilsson:

Telefonnummer: 070-396 80 06
E-post: Det här är en e-postadress

Kontakt

Roland Gustbée (M)

Roland Gustbée (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-68 74 14

Martin Myrskog

Regiondirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470587002, 046709844560

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.

De antar utmaningen – två månader som huvudsakliga cyklister

3 juni 2020

De bor på cykelavstånd både till jobb, skola och förskola. Ändå startar Johanna Sandelin och Marcus Ohlsson varsin bil varje morgon för att pendla till och från sina jobb.