Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

12 februari 2020

Roger O Nilsson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg

Roger O Nilsson kommer närmast från Region Gävleborg, där han haft rollen som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör. Han har bland annat varit ansvarig för utvecklingen av nära vård och för byggnationer inom hela hälso- och sjukvården i Gävleborg.

Roger O Nilsson är i grunden utbildad sjuksköterska och kommer från Växjö. Han flyttade till Gävle för 30 år sedan, och har sedan haft ett antal olika tjänster och befattningar inom Landstinget Gävleborg/Region Gävleborg. Bland annat har han varit divisionschef för områdena medicin, primärvård, psykiatri och diagnostik. 

Den nya hälso- och sjukvårdsdirektören kommer att vara en nyckelperson, både när det gäller att utforma den nya nära vården och att vända hälso- och sjukvårdens ekonomi till plus. Här kommer Roger O Nilssons erfarenheter från Region Gävleborg väl till pass, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Kronoberg.

Roger O Nilsson tillträder tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg den 8 juni. Han ser sin nya arbetsplats som en spännande region:

Region Kronoberg är en region som växer och som vågar utmana, förändra och utveckla. Det ska bli mycket spännande att få vara en del i arbetet med att utveckla nära vård i Kronoberg och skapa ett nytt akutsjukhus i Växjö. Jag ser det som en förmån att få vara med på utvecklingsresan!

Kontaktuppgifter till Roger O Nilsson:

Telefonnummer: 070-396 80 06
E-post: Det här är en e-postadress

Kontakt

Roland Gustbée (M)

Roland Gustbée (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-68 74 14

Martin Myrskog

Regiondirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 70 02, 0709-84 45 60

Relaterade nyheter

Klamydiapinnar löser materialbrist vid coronaprovtagning

27 mars 2020

Bristen på provtagningspinnar är en av utmaningarna kopplade till coronapandemin. Därför funderade personalen på klinisk mikrobiologi Kronoberg/Blekinge på andra lösningar, och testade att använda de...

Region Kronoberg anmäler nervskada under operation

26 mars 2020

En patient opererade gallan på ett av länets sjukhus. Operationen blev långvarig och efteråt visade patienten tecken till nedsatt kraft i höger arm. Nu anmäls det inträffade till Inspektionen för vård...

Coronapatient inlagd på infektionskliniken

26 mars 2020

Ytterligare tre personer har konstaterats sjuka i covid-19 i Kronobergs län. En av dessa är inlagd på infektionskliniken på Centrallasarettet Växjö.

Planerade operationer ställs in de kommande fyra veckorna

24 mars 2020

Region Kronoberg beslutade vid ett stabsmöte under tisdagen att alla icke brådskande operationer ställs in till och med den 26 april.