Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

30 april 2020

Så ska nyföretagandet i länet främjas

Hur kan vi öka nyföretagandet i Kronoberg? Business Region Kronoberg påbörjar nu insatser för att stimulera nyföretagandet i länet.

I höstas tog vi fram en analys över nyföretagande i Kronoberg. Vi kommer nu att arbeta vidare med tre kända påverkansfaktorer för att starta företag, säger Karin Palmér regional utvecklingssamordnare på Region Kronoberg. Enligt statistik före coronas utbrott ligger Kronoberg jämte Halland lägst i riket gällande start av nya företag. Nya företag är livsviktigt för tillväxten och innovatinskraften och Kronoberg står dessutom inför ett stort generationsskifte då medelåldern på företagsledare är jämförelsevis hög.

De tre områden som påvisats i analysen kommer att vara centrala i planeringen av insatser för nyföretagande. Områdena är attityd, drivkraft och kunskap. Business Region Kronoberg och nätverket F4 – Fler Framgångsrika Företag höll i förra veckan ett gemensamt uppstartsmöte för att tillsammans spåna på framtida insatser.

Det är viktigt att vi kan samverka i länet för att nå långsiktiga och hållbara resultat. Nu har startskottet gått och vi hoppas att vi kan påbörja våra planerade insatser inom kort, säger Karin Palmér.

Kontakt

Karin Palmér

Samordnare näringslivsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046709645773

Relaterade nyheter

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

De antar utmaningen – två månader som huvudsakliga cyklister

3 juni 2020

De bor på cykelavstånd både till jobb, skola och förskola. Ändå startar Johanna Sandelin och Marcus Ohlsson varsin bil varje morgon för att pendla till och från sina jobb.

Viktigt besked från Trafikverket om tågtrafiken i Kronoberg

2 juni 2020

I en utredning av Kust till kustbanan från Göteborg till Kalmar/Karlskrona lyfter Trafikverket behovet av dubbelspår mellan Växjö-Alvesta. Det är ett första viktigt steg för att byggandet av dubbelspå...

Nationellt museum kommer till Kronoberg

29 maj 2020

Region Kronoberg inleder ännu ett samarbete med ett nationellt museum – Naturhistoriska riksmuseet. Samarbetet sker genom undervisningskonceptet Maker tour – Mot nya höjder som verkar för att öka barn...