Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

3 april 2020

Snabbare betalning till mindre leverantörer

För att hjälpa mindre lokala företag och samhällskritiska leverantörer har Region Kronoberg beslutat att godkänna kortare betalningstider än normalt gällande 30 dagar.

Undantaget gäller för mindre lokala företag och leverantörer av varor/tjänster som är samhällskritiska och som ansöker hos regionen om kortare betalningstid.

Det är många företagare som befinner sig i en oerhört tuff situation just nu. Jag hoppas att detta kan hjälpa några att klara krisen, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Fortfarande gäller att förseningsersättning/dröjsmålsränta eller inkassokrav inte kan inkrävas tidigare än 30 dagar från fakturans ankomst.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Relaterade nyheter

Beslut i regionstyrelsen den 2 juni

2 juni 2020

Vid regionstyrelsens sammanträde fattades samtliga beslut enligt förslag. Här är några av de beslut som fattades:

Viktigt besked från Trafikverket om tågtrafiken i Kronoberg

2 juni 2020

I en utredning av Kust till kustbanan från Göteborg till Kalmar/Karlskrona lyfter Trafikverket behovet av dubbelspår mellan Växjö-Alvesta. Det är ett första viktigt steg för att byggandet av dubbelspå...

Antikroppstester genomförs på särskilt boende i Alvesta

1 juni 2020

Region Kronoberg har utvärderat en metod för antikroppstester som är tillförlitlig. Nu ska den testas i en pilotstudie på ett särskilt boende i Alvesta.

Regionstyrelsen sammanträder 2 juni

1 juni 2020

Tisdagen den 2 juni sammanträder Region Kronobergs regionstyrelse. De ledamöter som önskar kan delta på distans. Här är några av de ärenden som tas upp: