Bilden saknar en alternativtext.

3 april 2020

Snabbare betalning till mindre leverantörer

För att hjälpa mindre lokala företag och samhällskritiska leverantörer har Region Kronoberg beslutat att godkänna kortare betalningstider än normalt gällande 30 dagar.

Undantaget gäller för mindre lokala företag och leverantörer av varor/tjänster som är samhällskritiska och som ansöker hos regionen om kortare betalningstid.

Det är många företagare som befinner sig i en oerhört tuff situation just nu. Jag hoppas att detta kan hjälpa några att klara krisen, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Fortfarande gäller att förseningsersättning/dröjsmålsränta eller inkassokrav inte kan inkrävas tidigare än 30 dagar från fakturans ankomst.

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande