Fler nyheter

22 maj 2019

Specialisttandvårdens nya lokaler invigda

Under onsdagen invigdes specialisttandvårdens nya lokaler på Centrallasarettet Växjö. Med fler behandlingsrum och ny teknik ska verksamheten skapa bättre patientflöde och erbjuda snabbare behandlingar.

I de nya lokalerna ryms käk- och ansiktsröntgen, käkkirurgi, sjukhustandvård och pedodonti (barntandvård). Den sistnämnda har tidigare funnits i Folktandvårdens lokaler på Klostergatan.

I och med att vi flyttar ihop fyra avdelningar och får en gemensam reception blir det lättare att samverka. Käk- och ansiktsröntgen flyttar upp från röntgenkliniken vilket ger bättre patientflöde och snabbare behandlingar, säger Frida Nordh klinikchef.

Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Roland Gustbée (M) klippte bandet:

Att samla flera specialiteter inom tandvård ökar möjligheten till samverkan dessa emellan. Att dessutom placera specialisttandvården i närmare anslutning till övrig hälso- och sjukvård samt öka antalet behandlingsrum gör det möjligt att behandla fler patienter.

Fördubblar kapaciteten för operationer

De nya lokalerna har fyra behandlingsrum där patienter kan opereras.

Genom att fördubbla kapaciteten för att genomföra operationer räknar vi med att kunna behandla fler patienter och tack vare att käk- och ansiktsröntgen finns på samma våningsplan kan vi också få kortare behandlingsgång än tidigare, säger Frida Nordh.

Kliniken får också en ny röntgenapparat som både kan ta panoramabilder och cbct-bilder, lustgas finns på alla rum och liftar till patienter på flera av rummen.

Kontakt

Frida Nordh

Klinikchef Specialisttandvården CLV

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 89 23

Relaterade nyheter

Planeringsprinciper, projektorganisation och preliminär tidsplan för nya sjukhuset är klart

24 juni 2019

I samband med regionfullmäktige den 18-19 juni togs beslut om vilka principer som ska gälla för den fortsatta planeringen av det nya sjukhuset i Växjö. Man fattade också beslut om hur projektorganisat...

Vårdval införs inom barn- och ungdomspsykiatrin

19 juni 2019

Regionfullmäktige i Region Kronoberg beslutade vid onsdagens sammanträde att ett vårdval ska införas inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Vårdvalet kommer att gälla från 1 januari 2020.

Mot ett grönare Kronoberg med aktualiserad utvecklingsstrategi och hållbarhetsprogram

19 juni 2019

Den 19 juni 2019 antog regionfullmäktige den aktualiserade regionala utvecklingsstrategin – Gröna Kronoberg 2025 och ett nytt hållbarhetsprogram.

Internationell glaskonferens till Glasriket 2020

18 juni 2019

Nu står det klart att Glass Art Society (GAS) kommer att förlägga sin stora internationella glaskonferens i Sverige och i Glasriket nästa år.