Fler nyheter

22 maj 2019

Specialisttandvårdens nya lokaler invigda

Under onsdagen invigdes specialisttandvårdens nya lokaler på Centrallasarettet Växjö. Med fler behandlingsrum och ny teknik ska verksamheten skapa bättre patientflöde och erbjuda snabbare behandlingar.

I de nya lokalerna ryms käk- och ansiktsröntgen, käkkirurgi, sjukhustandvård och pedodonti (barntandvård). Den sistnämnda har tidigare funnits i Folktandvårdens lokaler på Klostergatan.

I och med att vi flyttar ihop fyra avdelningar och får en gemensam reception blir det lättare att samverka. Käk- och ansiktsröntgen flyttar upp från röntgenkliniken vilket ger bättre patientflöde och snabbare behandlingar, säger Frida Nordh klinikchef.

Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Roland Gustbée (M) klippte bandet:

Att samla flera specialiteter inom tandvård ökar möjligheten till samverkan dessa emellan. Att dessutom placera specialisttandvården i närmare anslutning till övrig hälso- och sjukvård samt öka antalet behandlingsrum gör det möjligt att behandla fler patienter.

Fördubblar kapaciteten för operationer

De nya lokalerna har fyra behandlingsrum där patienter kan opereras.

Genom att fördubbla kapaciteten för att genomföra operationer räknar vi med att kunna behandla fler patienter och tack vare att käk- och ansiktsröntgen finns på samma våningsplan kan vi också få kortare behandlingsgång än tidigare, säger Frida Nordh.

Kliniken får också en ny röntgenapparat som både kan ta panoramabilder och cbct-bilder, lustgas finns på alla rum och liftar till patienter på flera av rummen.

Kontakt

Frida Nordh

Klinikchef Specialisttandvården CLV

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 89 23

Relaterade nyheter

Främmande material i luftvägarna misstolkades som KOL

21 augusti 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en hän-delse där en patient i samband med ett besök hos tandläkare fick ner avtrycksmassa (siliconmaterial) i luftvägarna.

Anställda lättar på gasen och sparar både pengar och utsläpp

21 augusti 2019

Närmare 100 personer på kommunala arbetsplatser runt om i Kronobergs län har under året gått utbildning i sparsam körning. Nu fortsätter projektet Res Grönt i Gröna Kronoberg sina utbildningsinsatser.

Rekordmånga besökare på regionalt Scensommar

15 augusti 2019

Åtta veckor med Scensommar avslutades igår kväll i Linnéparken med Molly Sandén och en rekordpublik på runt 13 000. I och med sommarens sista konsert visar siffrorna att det totala antalet besökare på...

Medarbetare i Region Kronoberg får testa klimatsmartare resor

29 juli 2019

38 procent av Region Kronobergs medarbetare tar bilen till jobbet – en låg siffra jämfört med många andra arbetsplatser i Kronoberg. Under 2019 och 2020 kommer medarbetare som tar bilen till jobbet at...