Fler nyheter

22 maj 2019

Specialisttandvårdens nya lokaler invigda

Under onsdagen invigdes specialisttandvårdens nya lokaler på Centrallasarettet Växjö. Med fler behandlingsrum och ny teknik ska verksamheten skapa bättre patientflöde och erbjuda snabbare behandlingar.

I de nya lokalerna ryms käk- och ansiktsröntgen, käkkirurgi, sjukhustandvård och pedodonti (barntandvård). Den sistnämnda har tidigare funnits i Folktandvårdens lokaler på Klostergatan.

I och med att vi flyttar ihop fyra avdelningar och får en gemensam reception blir det lättare att samverka. Käk- och ansiktsröntgen flyttar upp från röntgenkliniken vilket ger bättre patientflöde och snabbare behandlingar, säger Frida Nordh klinikchef.

Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Roland Gustbée (M) klippte bandet:

Att samla flera specialiteter inom tandvård ökar möjligheten till samverkan dessa emellan. Att dessutom placera specialisttandvården i närmare anslutning till övrig hälso- och sjukvård samt öka antalet behandlingsrum gör det möjligt att behandla fler patienter.

Fördubblar kapaciteten för operationer

De nya lokalerna har fyra behandlingsrum där patienter kan opereras.

Genom att fördubbla kapaciteten för att genomföra operationer räknar vi med att kunna behandla fler patienter och tack vare att käk- och ansiktsröntgen finns på samma våningsplan kan vi också få kortare behandlingsgång än tidigare, säger Frida Nordh.

Kliniken får också en ny röntgenapparat som både kan ta panoramabilder och cbct-bilder, lustgas finns på alla rum och liftar till patienter på flera av rummen.

Kontakt

Frida Nordh

Klinikchef Specialisttandvården CLV

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 89 23

Relaterade nyheter

Försenad cancerdiagnos anmäls enligt Lex Maria

14 oktober 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse när en patient fick sin tarmcancerdiagnos försenad.

Märta Wallinius utnämnd till docent

11 oktober 2019

Märta Wallinius, chef för forskningssektionen på Rättspsykiatriska regionkliniken i Region Kronoberg, har utnämnts till docent i psykiatri med inriktning rättspsykiatri vid Lunds universitet. En utnäm...

EU-miljoner till arbete för etablering

10 oktober 2019

Strukturfondspartnerskapet för Småland och Öarna ger drygt 18 miljoner kronor från Europeiska socialfonden, ESF, till Växjö kommuns projekt kring etablering.

7,7 miljoner till projekt för regional utveckling

10 oktober 2019

Regionala utvecklingsnämnden ger utvecklingsmedel till ledarskap, klimatsmarta resor inom besöksnäringen och två projekt inom skog och trä.