Fler nyheter

16 maj 2019

Stort intresse för Europaforum i Karlskrona

Den 16 maj samlades över 100 personer i Karlskrona för att diskutera Europafrågor. Forumet är en arena för att lyfta Europafrågorna i södra Sverige samt att diskutera EU:s betydelse regionalt. Evenemanget arrangeras inom ramen för Småland, Blekinge och Hallands gemensamma Brysselarbete.

Temat för dagen är ”framtidens Europa” och vilken betydelse EU har för Småland, Blekinge och Halland.

Att mötas och diskutera dessa frågor över länsgränserna är oerhört viktigt, säger regional utvecklingsdirektör Christel Gustafsson För att göra vår röst hörd på europeisk nivå och för att förstå hur vi, regionalt, påverkas är det viktigt att mötas och utbyta erfarenheter.

Moderator för dagen är Erika Bjerström, författare och utrikeskommentator på SVT. Under förmiddagspasset hålls föredrag av Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för svenska representationen i EU-kommissionen, Stephan Müchler från Sydsvenska Industri- och Handelskammaren samt representanter från Region Blekinge och Småland Blekinge Halland South Sweden (Brysselkontoret). Det talas bland annat om framtidens Europa och de förändringar vi står inför, EU:s betydelse för regionerna och det regionala utvecklingskapitalet samt smart handel och innovation.

På eftermiddagen finns två parallella fördjupningsspår – ”Europa och framtiden” samt ”strukturfondernas betydelse för regionerna”.

Om Europaforum

Europaforum samlar politiker, tjänstepersoner, representanter från näringslivet och studenter för att diskutera det europeiska samarbetet och för att dela erfarenheter, utbyta kunskaper och knyta kontakter. Temat för årets konferens är Framtidens Europa och Region Blekinge är värd.

Relaterade nyheter

Ett steg närmare trafik på Markarydsbanan

22 maj 2019

Efter diskussioner mellan regionledningarna i Halland och Kronoberg har nu Halland gjort en avsiktsförklaring med Trafikverket och Laholms kommun för att påbörja åtgärder på Markarydsbanan. "Nu kan vi...

Med stödet vågade Kulturfönster satsa

26 april 2019

För tre år sen tilldelades Lenhovda-företaget Kulturfönster en så kallad Glasrikesmiljon för att kunna investera i utveckling av företaget. Med hjälp av stödet har de kunnat öka produktionen och växa...

Årets turismentreprenör korades på årligt turismmingel

24 april 2019

På det årliga turismminglet som arrangeras av Destination Småland och Almi gick utmärkelsen för Årets Turistentreprenör i södra Småland 2019 till IKEA Museum.

Synpunkter på aktualiserad strategi

18 april 2019

Nu är remissperioden för ny aktualiserad regional utvecklingsstrategi avslutad. Totalt inkom 25 svar.