Fler nyheter

16 maj 2019

Stort intresse för Europaforum i Karlskrona

Den 16 maj samlades över 100 personer i Karlskrona för att diskutera Europafrågor. Forumet är en arena för att lyfta Europafrågorna i södra Sverige samt att diskutera EU:s betydelse regionalt. Evenemanget arrangeras inom ramen för Småland, Blekinge och Hallands gemensamma Brysselarbete.

Temat för dagen är ”framtidens Europa” och vilken betydelse EU har för Småland, Blekinge och Halland.

Att mötas och diskutera dessa frågor över länsgränserna är oerhört viktigt, säger regional utvecklingsdirektör Christel Gustafsson För att göra vår röst hörd på europeisk nivå och för att förstå hur vi, regionalt, påverkas är det viktigt att mötas och utbyta erfarenheter.

Moderator för dagen är Erika Bjerström, författare och utrikeskommentator på SVT. Under förmiddagspasset hålls föredrag av Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för svenska representationen i EU-kommissionen, Stephan Müchler från Sydsvenska Industri- och Handelskammaren samt representanter från Region Blekinge och Småland Blekinge Halland South Sweden (Brysselkontoret). Det talas bland annat om framtidens Europa och de förändringar vi står inför, EU:s betydelse för regionerna och det regionala utvecklingskapitalet samt smart handel och innovation.

På eftermiddagen finns två parallella fördjupningsspår – ”Europa och framtiden” samt ”strukturfondernas betydelse för regionerna”.

Om Europaforum

Europaforum samlar politiker, tjänstepersoner, representanter från näringslivet och studenter för att diskutera det europeiska samarbetet och för att dela erfarenheter, utbyta kunskaper och knyta kontakter. Temat för årets konferens är Framtidens Europa och Region Blekinge är värd.

Relaterade nyheter

Kulturrådet fördelar pengar till utveckling av kultur i Kronoberg

11 juli 2019

Statens kulturråd har beviljat ett flertal projektansökningar från Kronoberg. Bidragen går till utvecklingsarbeten för bland annat satsningarna Medborgarscen, Muntligt berättande och ett gemensamt pro...

Scensommar i hela Kronoberg

10 juli 2019

Just nu pågår Scensommar i hela Kronoberg. Genom ett nytt samarbete mellan Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet får nämligen invånare och besökare i år möjlighet att uppleva kultur runt om i...

Kompetensutveckling pågår

3 juli 2019

Lokalerna på Järnvägsgatan i Hovmantorp är fortfarande de ”nya” lokalerna två år efter flytten av det som idag är LG Produktion. Två företag blev ett när Ulf Åström tog över även sin fars företag som...

Mot ett grönare Kronoberg med aktualiserad utvecklingsstrategi och hållbarhetsprogram

19 juni 2019

Den 19 juni 2019 antog regionfullmäktige den aktualiserade regionala utvecklingsstrategin – Gröna Kronoberg 2025 och ett nytt hållbarhetsprogram.