Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

30 mars 2017

Stort intresse för servicefrågan på landsbygden

Ett 40-tal personer träffades i Södra Ljunga för att hitta nya lösningar för de utmaningar som finns för servicefunktionerna på landsbygden.

Det handlar om att de som bor på mindre orter ska kunna ha tillgång till exempelvis affär, post, skola, bibliotek, apotek med mera.

Vi ser att det är viktigt att vi jobbar med service på landsbygden för att bibehålla livet i länets mindre orter. Det spelar en stor roll för landsbygdens attraktivitet, säger Aline Kärrbäck, servicesamordnare på Region Kronoberg.

Se filmat inslag från serviceforumet


Det var Region Kronoberg tillsammans med Ljungby kommun som för första gången arrangerade en träff för service inom ramen för ett projekt som Region Kronoberg driver och som syftar till att hitta nya sätt för orter att både utvecklas och växa.

Regionalt utvecklingsansvar

Region Kronoberg äger det regionala utvecklingsansvaret och har således ett bredare ansvar att understödja en samsyn och gemensam strategi för hela länets servicefunktion. I projektet samverkar regionen med till exempel länsstyrelsen, kommuner, lokala utvecklingsgrupper och lanthandlare. Utvecklingen ska ske gränsöverskridande och förankras i arbetet kring såväl näringsliv och kompetensförsörjning, som kultur och besöksnäring.

Aline Kärrbäck

Projektledare serviceutveckling

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 47 50

Relaterade nyheter

Sök Region Kronobergs kulturstipendier

23 maj 2017

Nu kan du ansöka om Region Kronobergs kulturstipendier. Kulturskapare som utmärker sig inom det konstnärliga området kan ansöka om ett arbetsstipendium som omfattar 60 000 kr och ett ungdomsstipendium...

Enklare att ta reda på hur barn och unga mår

22 maj 2017

Den 19 maj lanserades Tableau, ett visualiseringsverktyg som ska användas för att sprida resultatet från Region Kronobergs barn- och ungdomsenkät.

Vischan 2030 - kampanj för att utveckla landsbygden

5 maj 2017

Den 21 mars arrangerade Region Kronoberg tillsammans med Ljungby Kommun ett "Mini-hack" i Södra Ljunga, en by utanför Ljungby.

Dags för invigning av Science gym!

28 april 2017

Den 3 maj kl. 15.00 invigs Science Gym på Fortnox Arena av Carolina Klüft, Mot nya höjders ambassadör för vårterminen 2017. Satsningen på ett Science Gym är helt unik, något liknande har aldrig tidiga...