Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

30 mars 2017

Stort intresse för servicefrågan på landsbygden

Ett 40-tal personer träffades i Södra Ljunga för att hitta nya lösningar för de utmaningar som finns för servicefunktionerna på landsbygden.

Det handlar om att de som bor på mindre orter ska kunna ha tillgång till exempelvis affär, post, skola, bibliotek, apotek med mera.

Vi ser att det är viktigt att vi jobbar med service på landsbygden för att bibehålla livet i länets mindre orter. Det spelar en stor roll för landsbygdens attraktivitet, säger Aline Kärrbäck, servicesamordnare på Region Kronoberg.

Se filmat inslag från serviceforumet


Det var Region Kronoberg tillsammans med Ljungby kommun som för första gången arrangerade en träff för service inom ramen för ett projekt som Region Kronoberg driver och som syftar till att hitta nya sätt för orter att både utvecklas och växa.

Regionalt utvecklingsansvar

Region Kronoberg äger det regionala utvecklingsansvaret och har således ett bredare ansvar att understödja en samsyn och gemensam strategi för hela länets servicefunktion. I projektet samverkar regionen med till exempel länsstyrelsen, kommuner, lokala utvecklingsgrupper och lanthandlare. Utvecklingen ska ske gränsöverskridande och förankras i arbetet kring såväl näringsliv och kompetensförsörjning, som kultur och besöksnäring.

Aline Kärrbäck

Projektledare serviceutveckling

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 47 50

Relaterade nyheter

Riksdagsseminarium ”Så kan södra Sverige knytas samman och stärkas!”

26 april 2017

Sydsveriges utveckling är viktig för hela Sverige. Regionerna har därför enats om prioriteringar i infrastrukturen. Under ett riksdagsseminarium den 27 april presenteras de infrastrukturinsatser i Söd...

Utmärkelse till engagerad handledare inom vård och omsorg

20 april 2017

Undersköterskan Jennie Skjöldebrand, som arbetar på Åbrinkens äldreboende i Lagan, har tilldelats utmärkelsen årets handledare inom vård och omsorg i Kronoberg.

Europaforum 2017

13 april 2017

Välkomna till Europaforum Småland Blekinge Halland 12 maj 2017 - Gränsöverskridande samverkan i ett föränderligt Europa

Europaforum 2017

13 april 2017

Välkomna till Europaforum Småland Blekinge Halland 12 maj 2017 - Gränsöverskridande samverkan i ett föränderligt Europa