Bilden saknar en alternativtext.

30 mars 2017

Stort intresse för servicefrågan på landsbygden

Ett 40-tal personer träffades i Södra Ljunga för att hitta nya lösningar för de utmaningar som finns för servicefunktionerna på landsbygden.

Det handlar om att de som bor på mindre orter ska kunna ha tillgång till exempelvis affär, post, skola, bibliotek, apotek med mera.

Vi ser att det är viktigt att vi jobbar med service på landsbygden för att bibehålla livet i länets mindre orter. Det spelar en stor roll för landsbygdens attraktivitet, säger Aline Kärrbäck, servicesamordnare på Region Kronoberg.

Se filmat inslag från serviceforumet

Det var Region Kronoberg tillsammans med Ljungby kommun som för första gången arrangerade en träff för service inom ramen för ett projekt som Region Kronoberg driver och som syftar till att hitta nya sätt för orter att både utvecklas och växa.

Regionalt utvecklingsansvar

Region Kronoberg äger det regionala utvecklingsansvaret och har således ett bredare ansvar att understödja en samsyn och gemensam strategi för hela länets servicefunktion. I projektet samverkar regionen med till exempel länsstyrelsen, kommuner, lokala utvecklingsgrupper och lanthandlare. Utvecklingen ska ske gränsöverskridande och förankras i arbetet kring såväl näringsliv och kompetensförsörjning, som kultur och besöksnäring.

Aline Kärrbäck

Projektledare serviceutveckling