Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

20 april 2018

Ta en konstpaus i Alvesta

Från 21 april visar eleverna på Grimslövs folkhögskolas utbildning i konsthantverk och design upp resultatet av årets arbete i Alvesta station. Utställningen innehåller design och konst med en stor bredd. Ett smakprov på vad studier på Grimslövs folkhögskola kan leda till.

Vårutställningen ”Process” har vernissage lördag 21 april klockan 12 och pågår fram till 30 maj i utställningslokalen i Alvesta järnvägsstation.

Kursen i konsthantverk/design är en ettårig utbildning inom konsthantverk och formgivning med inriktning mot färg/form, design, trä/metall och väv/textil. Under året får deltagarna prova många olika material, tekniker och uttryckssätt och kan på så vis förbereda sig för högre utbildningar.

Grimslövs folkhögskola har Region Kronoberg som huvudman och har utbildningar med inriktning på hälsa/friskvård och kultur. Förutom konsthantverk och design finns möjlighet att gå utbildningar inom turism, hälsa/friskvård och funktionsnedsättning. Det finns allmän kurs, kurser för nyanlända och utländsk vårdpersonal. Bland annat.

Läs mer om Grimslövs folkhögskola, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

24 maj 2018

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.

Tina Thörner ska öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik

14 maj 2018

Tina Thörner är en av världens mest framgångsrika kartläsare i rally. Nu är hon även ny ambassadör för projektet Maker tour – Mot nya höjder; ett projekt som arbetar för att öka intresset för naturvet...

En ny livsresa kan börja redan i höst

26 april 2018

Personlig utveckling, lugn i tillvaron eller behörighet till högskola och universitet. Grimslövs folkhögskola har något att erbjuda för alla. I slutet av veckan har den som är nyfiken chansen att ta r...

Är du nästa praktikant på Småland-Blekinge-Hallands Brysselkontor?

12 april 2018

Småland Blekinge Halland South Sweden erbjuder under höstterminen 2018 en praktikplats på kontoret i Bryssel till studenter vid våra och andra lärosäten som en integrerad del av studieprogrammet. Arbe...