Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

20 april 2018

Ta en konstpaus i Alvesta

Från 21 april visar eleverna på Grimslövs folkhögskolas utbildning i konsthantverk och design upp resultatet av årets arbete i Alvesta station. Utställningen innehåller design och konst med en stor bredd. Ett smakprov på vad studier på Grimslövs folkhögskola kan leda till.

Vårutställningen ”Process” har vernissage lördag 21 april klockan 12 och pågår fram till 30 maj i utställningslokalen i Alvesta järnvägsstation.

Kursen i konsthantverk/design är en ettårig utbildning inom konsthantverk och formgivning med inriktning mot färg/form, design, trä/metall och väv/textil. Under året får deltagarna prova många olika material, tekniker och uttryckssätt och kan på så vis förbereda sig för högre utbildningar.

Grimslövs folkhögskola har Region Kronoberg som huvudman och har utbildningar med inriktning på hälsa/friskvård och kultur. Förutom konsthantverk och design finns möjlighet att gå utbildningar inom turism, hälsa/friskvård och funktionsnedsättning. Det finns allmän kurs, kurser för nyanlända och utländsk vårdpersonal. Bland annat.

Läs mer om Grimslövs folkhögskola, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Catch up-utbildning

12 juni 2018

För att säkerställa att mottagningen/verksamheten upprätthåller hbtq-kompetensen och kravet om att 95% av personalen ska vara hbtq-diplomerad erbjuder Adlon catch up-utbildning, Kostnad Kostnaden uppg...

Utbildare

12 juni 2018

Mina Gäredal Mina har en kandidatexamen i genusvetenskap, encivilingenjörsexamen och studerar just nu till sjuksköterska. Mina har över tio års erfarenhet av att utbilda en rad olika verksamheterinom...

Länets kulturskapare får stipendier av Region Kronoberg

5 juni 2018

Region Kronoberg delar årligen ut kulturstipendier för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. 2018 års kulturstipendier tilldelas Jan Carleklev, Hanna Storby, Anna-Karin Arvidsson, Liv A...

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

24 maj 2018

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.