Fler nyheter
Gunnar Larsson som är 83 år intervjuas i tidningen. Foto: Alexander Hall Gunnar Larsson som är 83 år intervjuas i tidningen. Foto: Alexander Hall

16 april 2020

Tidning till dig som fyllt 70 år

I dagarna landar en tidning i brevlådan hos dig som fyllt 70 år och bor i Kronobergs län.

Tidningen skickas till drygt 20 000 hushåll där det finns minst en person som är över 70 år, i hela Kronobergs län.

Att stänga av mycket av sitt ”vanliga liv”, och kanske inte träffa anhöriga, vänner, eventuella barn och barnbarn på det sätt man skulle önska, är förstås jobbigt för många. Vi vill med den här tidningen sprida information, tips och kanske lite hopp och inspiration, säger Martin Myrskog, regiondirektör.

I tidningen kan du bland annat läsa en intervju med 83-årige Gunnar Larsson som berättar om hur coronaviruset förändrat hans vardag.

Det är verkligen viktigt att lyssna på informationen och ta den till sig, men det är också viktigt att inte gräva ner sig i det – för det tror jag inte någon mår bra av, säger Gunnar Larsson.

Läs tidningen som PDF

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

Lägesbild från Region Kronoberg 4 juni

4 juni 2020

I Region Kronoberg har vi den senaste tiden haft ett ganska stabilt läge med cirka 30 inneliggande covid-19-patienter på sjukhus, varav några vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA). Men det kan föränd...

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.

Antikroppstester genomförs på särskilt boende i Alvesta

1 juni 2020

Region Kronoberg har utvärderat en metod för antikroppstester som är tillförlitlig. Nu ska den testas i en pilotstudie på ett särskilt boende i Alvesta.