Fler nyheter

14 maj 2018

Tina Thörner ska öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik

Tina Thörner är en av världens mest framgångsrika kartläsare i rally. Nu är hon även ny ambassadör för projektet Maker tour – Mot nya höjder; ett projekt som arbetar för att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik hos elever i Kronobergs och Gävleborgs län.

Tina Thörner har en imponerande karriär. Hon är sedan 25 år kartläsare i rally och har tillsammans med sina förare vunnit tre världsmästerskap och två världscupssegrar.

Under denna tid har jag fått se hela världen. Genom att jag har våga testa nya saker har mina drömmar har gått i uppfyllelse. Och att utmana sig själv, att våga testa nytt - det är det som Maker tour Mot nya höjder står för, säger Tina Thörner. 

Vi har redan nått 5 000 elever och kommer med Tinas hjälp nå ännu fler

Maker tour – Mot nya höjders uppgift är att öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik – bland annat genom utmaningar som eleverna får lösa i klassrummet.

Vi är väldigt glada för att Tina Thörner nu är en del av vår stora Maker tour – Mot nya höjder - familj, säger Marcus Brunskog, projektledare för Maker tour – Mot nya höjder. Under de fyra år som projektet har varit igång har vi nått 5 000 elever och med Tinas hjälp kommer vi nå ännu fler med budskapet om att följa sina drömmar och visioner.

De klasser som genomför utmaningarna får ta del av en belöning i slutet på terminen. Tina Thörner kommer vara en del av belöningen, som i skrivande stund är hemlig. Belöningen offentliggörs fredagen den 18 maj.

Vad är Maker tour – Mot nya höjder?

Projektet drivs av Region Kronoberg och Tekniska museet tillsammans med Linnéuniversitetet och Länsstyrelsen Kronoberg. Projektet Mot nya höjder började 2014 i Kronobergs län och 2018 gifte sig projektet med Tekniska museets Maker tour. Maker tour är en maker-buss fylld av programmeringsaktiviteter för elever med samma syfte som klassrumskonceptet Mot nya höjder: att öka elevernas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Under 2018–2021 testar dessa framgångskoncept vingarna – förutom Kronobergs län – även i Gävleborgs län.

Att en av världens mest framgångsrika kartläsare gör oss sällskap i vårt arbete med Maker tour – Mot nya höjder är fantastiskt roligt, säger Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden. I sin nya roll som ambassadör för Maker tour – Mot nya höjder, kommer Tina att inspirera och sprida energi för ett otroligt viktigt projekt att få barn och ungdomar intresserade av naturvetenskap, teknik och matematik.  

Projektets långsiktiga mål är att öka andelen sökande till de naturvetenskapliga utbildningarna men också att skapa samarbetsformer mellan skolan och näringslivet för att säkra länens framtida kompetensförsörjning.

Kontaktpersoner

Tina Thörner

Joakim Pohlman (S)

Ledamot i regionfullmäktige

Joakim är också ersättare i regionstyrelsen, ordförande i regionala utvecklingsnämnden och ordförande i Grimslövs folkhögskolas styrelse.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0703-31 23 00

Markus Brunskog

Projektledare Mot nya höjder

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-76 10 07

Relaterade nyheter

Ny regional syn på stöd till Kronobergs landsbygd

16 maj 2018

Regionala utvecklingsnämnden beslutade idag att arbeta vidare med ett Regionalt serviceprogram för landsbygden i Kronobergs län till 2020. Region Kronoberg har sedan 2016 arbetat för att stödet ska nå...

En ny livsresa kan börja redan i höst

26 april 2018

Personlig utveckling, lugn i tillvaron eller behörighet till högskola och universitet. Grimslövs folkhögskola har något att erbjuda för alla. I slutet av veckan har den som är nyfiken chansen att ta r...

Ta en konstpaus i Alvesta

20 april 2018

Från 21 april visar eleverna på Grimslövs folkhögskolas utbildning i konsthantverk och design upp resultatet av årets arbete i Alvesta station. Utställningen innehåller design och konst med en stor br...

Är du nästa praktikant på Småland-Blekinge-Hallands Brysselkontor?

12 april 2018

Småland Blekinge Halland South Sweden erbjuder under höstterminen 2018 en praktikplats på kontoret i Bryssel till studenter vid våra och andra lärosäten som en integrerad del av studieprogrammet. Arbe...