Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

2 november 2017

Tingsryd Resort tilldelas Glasrikesmiljonen

Den 9 oktober tilldelades Tingsryd sin första Glasrikesmiljon.

Motiveringen lyder:

”Besöksnäringen är prioriterad i Kronoberg, Kalmar län samt Glasriket. Det råder underskott på året runt-boende kopplat till besöksanledningarna i regionen. Investeringen stöder andra satsningar på besöksanledningar, framförallt Sydostleden och nationalparken Åsnen. Näringsliv har behov av tillfälligt boende i samband med rekryteringar.”

Stödet har gått till utökad boendekapacitet där ett antal vinterbonade stugor uppförts.

Om Glasrikesmiljonen

Glasrikesmiljonen är en del av Glasrikeuppdraget - ett samverkansprojekt mellan Tillväxtverket, Regionförbundet i Kalmar, Region Kronoberg samt Länsstyrelserna i Kalmar län och Kronoberg. För att kvalificera sig till att söka Glasrikesmiljonen krävs att företaget har färre än 250 anställda, en omsättning om högst 450 miljoner samt en balansomslutning på högst ca 387 miljoner. Det krävs också att den totala investeringen uppgår till minst 4-5 miljoner kronor.

Det finns ytterligare tre miljoner kvar för företag inom glasriketkommunerna (i Kronoberg: Uppvidinge, Lessebo och Tingsryd) att söka, berättar Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

 

Kontakt:
Jan-Olof Colleen, VD på Tingsryd Resort, 0477-105 54

 

Kontakt

Agata Kosno Uhlhorn

Samordnare innovationsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 70

Relaterade nyheter

Försenad cancerdiagnos

19 april 2018

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient fick en försenad diagnos på ett av länets sjukhus.

Primus Kim och Årets handledare utsedda!

16 april 2018

Idag arrangerades ”handledarens dag” för femte året i rad av Vård- och omsorgscollege på Växjö Konserthus. Två utmärkelser delades ut till vård och omsorgspersonal: ”Primus Kim” och ”Årets handledare”...

Vi höjer kompetensen!

16 april 2018

Allt fler, inom alltfler områden, pratar om kompetens. Rätt kompetens, kompetensmatchning, kompetensbrist, kompetensutmaningen, begreppen är många men beskriver egentligen samma sak.

Barn som bevittnat våld mot en förälder behöver få komma till tals

16 april 2018

Barn har enligt barnkonventionen rätt att komma till tals i frågor som berör dem. Men särskilt de små barnen hörs sällan i forskning. Karin Pernebo har i sin forskning bland annat låtit barn mellan fy...