Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

2 november 2017

Tingsryd Resort tilldelas Glasrikesmiljonen

Den 9 oktober tilldelades Tingsryd sin första Glasrikesmiljon.

Motiveringen lyder:

”Besöksnäringen är prioriterad i Kronoberg, Kalmar län samt Glasriket. Det råder underskott på året runt-boende kopplat till besöksanledningarna i regionen. Investeringen stöder andra satsningar på besöksanledningar, framförallt Sydostleden och nationalparken Åsnen. Näringsliv har behov av tillfälligt boende i samband med rekryteringar.”

Stödet har gått till utökad boendekapacitet där ett antal vinterbonade stugor uppförts.

Om Glasrikesmiljonen

Glasrikesmiljonen är en del av Glasrikeuppdraget - ett samverkansprojekt mellan Tillväxtverket, Regionförbundet i Kalmar, Region Kronoberg samt Länsstyrelserna i Kalmar län och Kronoberg. För att kvalificera sig till att söka Glasrikesmiljonen krävs att företaget har färre än 250 anställda, en omsättning om högst 450 miljoner samt en balansomslutning på högst ca 387 miljoner. Det krävs också att den totala investeringen uppgår till minst 4-5 miljoner kronor.

Det finns ytterligare tre miljoner kvar för företag inom glasriketkommunerna (i Kronoberg: Uppvidinge, Lessebo och Tingsryd) att söka, berättar Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

 

Kontakt:
Jan-Olof Colleen, VD på Tingsryd Resort, 0477-105 54

 

Kontakt

Agata Kosno Uhlhorn

Samordnare innovationsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 70

Relaterade nyheter

Behandling med en helhetssyn för personer med ADHD - vinnare av kvalitetspriset

17 november 2017

Medicinska habiliteringsenheten tog hem Region Kronobergs kvalitetspris med sitt arbete för en mer patientsäker vård för personer med ADHD. Arbetet har lett till nöjdare patienter och en mer kontinuer...

Tänk trä för ett hållbart Småland!

14 november 2017

Träveckan är ett initiativ inom Träregion Småland som sedan 2014 arrangerats för att uppmärksamma träindustrins betydelse i Småland.

Vårdcentralen Strandbjörket flyttar och blir nya vårdcentralen Skärvet

14 november 2017

Den 24 november öppnas portarna till Region Kronobergs nya vårdcentral Skärvet i Växjö. Före detta vårdcentralen Strandbjörket och jourläkarcentralen i Växjö startar om i helt nybyggda och större loka...

Försenad diagnos av hjärtbesvär

13 november 2017

Region Kronoberg har Lex Maria anmält en händelse på en vårdcentral i länet, en händelse där en patient trots upprepade besök inte fick rätt diagnos eller behandling.