Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

23 februari 2018

TRÄAB tilldelas Glasrikesmiljonen

Den 20 februari tilldelades TRÄAB i Uppvidinge kommun en Glasrikesmiljon.

Investeringen blir en ny hyvel med högre kapacitet och precision. Investeringen syftar till att nå en högre förädlingsgrad i verksamheten genom att gå från en i hög grad volymberoende produktion till en mer specialiserad verksamhet. Detta medför att man har djupare kontakter med kunder och kan på så sätt öka försäljningsvärdet ut mot marknaden. 

TRÄAB:s satsning stämmer väl överens med regionala trästrategins prioriteringar. Investeringen innebär en förflyttning i värdekedjan, utveckling av en hållbar produkt som tar tillvara mer av träet och adderar till skog- och träsektorn. Detta är en ny idé som kan skapa både sysselsättning och ekonomisk tillväxt, berättar Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

Om Glasrikesmiljonen

Glasrikesmiljonen är en del av Glasrikeuppdraget - ett samverkansprojekt mellan Tillväxtverket och Regionförbundet i Kalmar, Region Kronoberg samt Länsstyrelserna i Kalmar och Kronoberg. För att kvalificera sig till att söka Glasrikesmiljonen krävs att företaget har färre än 250 anställda, en omsättning om högst 450 miljoner samt en balansomslutning på högst ca 387 miljoner. Det krävs också att den totala investeringen uppgår till minst 4-5 miljoner kronor.

Utav Glasrikemiljonens 12 miljoner så återstår nu 2 miljoner kvar att söka.

Kontakt

Agata Kosno Uhlhorn

Samordnare

EU Interreg Contact Point

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 70

Relaterade nyheter

Region Kronoberg stöttar små företag inom naturturism

21 juni 2018

Region Kronoberg har möjlighet att ge små företag inom naturturism ekonomiskt stöd. Stödet riktar sig till företag som vill attrahera och sälja till nya internationella kunder.

Region Kronoberg får 4 miljoner för att främja cirkulär ekonomi

15 juni 2018

Region Kronoberg har beviljats drygt 4 miljoner kronor av EU för att främja cirkulär ekonomi som innovativt verktyg för verksamhetsutveckling och regional utveckling.

Glasrikesmiljon gav positiv effekt för företag

12 juni 2018

Den så kallade Glasrikesmiljonen, för att stärka företag och investeringar i Glasriket, gav positiv effekt. Det konstateras i en utvärdering av effekterna av de totalt 12 miljoner kronor som beviljats...

Vi gör Kronoberg grönare

5 juni 2018

Vi är inne i Antropocen. Den tidsålder där vi människor är den största systempåverkande faktorn på klotet. En skrämmande tanke eftersom den påverkan inte är riktad eller önskad, utan snarare en bieffe...