Fler nyheter

28 augusti 2019

Välkomna till Science gym!

Lördagen den 31 augusti besöker Science Gym Lessebo. Science Gym är ett teknikfyllt tält med fokus på rörelseglädje. Besökarna ska inspireras att dansa, sjunga, hoppa, springa, spela och cykla i vardagen.

Målet är att få fler barn och unga att intressera sig för rörelse och att röra sig. Tillsammans med lokala företag och föreningar vill Region Kronoberg samtidigt visa att Kronoberg är en spännande plats att bo och verka i, säger Martin Myskog, regiondirektör.

I det 180 kvm stora tältet finns bland annat Funkibator, Vård- och omsorgscollege Kronoberg, AV-Media, projekten Maker tour – Mot nya höjder, projektet Make Music Matter med flera.

Så välkomna nu på lördag den 31 augusti kl. 11-15. Science Gym invigs av Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, och Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep. Science gym står i parken Intaget nära pappersbruket i Lessebo vid väg 25.

Jubileum i Lessebo

Besöket sammanfaller med kommunens firande av att Lessebo för 300 år sen fick tillstånd att tillverka papper. Under dagen är det också öppet för besök hos Lessebo Paper, Lessebo Hembygdsmuseum Stenladan, föreningar, företag och uppträde med Kulturskolans elever. Med Science gym blir den 31 augusti en dag för hela familjen, menar Olof Björkmarker som är kommunikations- och marknadschef på Lessebo kommun.

Det är väldigt glädjande att Region Kronoberg tillsammans med Generation Pep och Funkibator ser Lessebo som en spännande plats att förlägga Science gym på. Flera skolor i kommunen har arbetat bra med Mot nya höjder och ett ökat teknikintresse hos unga. Det finns också en växande framtidsanda hos medborgare och företag som satsar, inte minst på nya bostäder.

Kontakt

Caroline Schough

Projektledare Maker tour – Mot nya höjder

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 77 28

Olof Björkmarker

Kommunikations- och marknadschef på Lessebo kommun

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-48 64 88

Relaterade nyheter

Barnens bästa ska gälla i Kronoberg

18 september 2019

Idag fick regionala utvecklingsnämnden en presentation av den viktiga processen Barnens bästa gäller! i Kronoberg. I processen utvecklar Region Kronoberg och länets kommuner samarbetet med varandra, b...

Region Kronoberg startar inspirationsföreläsningar för blivande föräldrar

18 september 2019

Efter att den tidigare föräldrautbildningen på grund av resursbrist delvis ersatts av omfattande information på 1177.se, erbjuder Region Kronoberg nu blivande föräldrar i Kronoberg möjligheten att var...

Barnhabiliteringen får nya lokaler

17 september 2019

Den 17 september fattade regionstyrelsen beslut om att flytta barnhabiliteringen i Växjö till nya lokaler. I det första steget blir det en temporär lösning i form av Solvändan på Högstorp. Samtidigt s...

Företag som vill bli gröna efterlyses

16 september 2019

Samverkansprojektet Cirkulära Kronoberg och Kalmar län efterlyser nu företag och organisationer som vill bli mer hållbara och cirkulära. Projektet erbjuder föreläsningar, workshops och kostnadsfri utb...