28 augusti 2019

Välkomna till Science gym!

Lördagen den 31 augusti besöker Science Gym Lessebo. Science Gym är ett teknikfyllt tält med fokus på rörelseglädje. Besökarna ska inspireras att dansa, sjunga, hoppa, springa, spela och cykla i vardagen.

Målet är att få fler barn och unga att intressera sig för rörelse och att röra sig. Tillsammans med lokala företag och föreningar vill Region Kronoberg samtidigt visa att Kronoberg är en spännande plats att bo och verka i, säger Martin Myskog, regiondirektör.

I det 180 kvm stora tältet finns bland annat Funkibator, Vård- och omsorgscollege Kronoberg, AV-Media, projekten Maker tour – Mot nya höjder, projektet Make Music Matter med flera.

Så välkomna nu på lördag den 31 augusti kl. 11-15. Science Gym invigs av Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, och Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep. Science gym står i parken Intaget nära pappersbruket i Lessebo vid väg 25.

Jubileum i Lessebo

Besöket sammanfaller med kommunens firande av att Lessebo för 300 år sen fick tillstånd att tillverka papper. Under dagen är det också öppet för besök hos Lessebo Paper, Lessebo Hembygdsmuseum Stenladan, föreningar, företag och uppträde med Kulturskolans elever. Med Science gym blir den 31 augusti en dag för hela familjen, menar Olof Björkmarker som är kommunikations- och marknadschef på Lessebo kommun.

Det är väldigt glädjande att Region Kronoberg tillsammans med Generation Pep och Funkibator ser Lessebo som en spännande plats att förlägga Science gym på. Flera skolor i kommunen har arbetat bra med Mot nya höjder och ett ökat teknikintresse hos unga. Det finns också en växande framtidsanda hos medborgare och företag som satsar, inte minst på nya bostäder.

Caroline Schough

Projektledare Maker tour – Mot nya höjder

• Telefon: 0767-20 77 28

Olof Björkmarker