Fler nyheter
Regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) klippte bandet. ”Det är med stolthet jag förklarar vuxenpsykiatrins nya byggnad invigd. Jag vill tacka alla medarbetare för det stora engagemang de visat och den tid de lagt ner”, sa Mikael.
Regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) klippte bandet. ”Det är med stolthet jag förklarar vuxenpsykiatrins nya byggnad invigd. Jag vill tacka alla medarbetare för det stora engagemang de visat och den tid de lagt ner”, sa Mikael.

9 mars 2020

Vuxenpsykiatrin är invigd: ”En stor succé”

Uppemot 1 000 nyfikna besökare kom på invigningen av framtidens psykiatribyggnad på Sigfridsområdet i Växjö under lördagen.

– Det var stor succé. Det kom betydligt mer folk än vi hade trott. Det var full fart hela dagen och de guidade turerna var väldigt populära, berättar Sandor Eriksson, verksamhetschef för vuxenpsykiatrin.

Besökarna var väldigt blandade. Det var patienter, brukarföreningar, anställda inom regionen, representanter från kommunen med mera.

– Vi har fått överväldigande positiva reaktioner kring hur vi har tänkt kring vården vilket givetvis har format byggnaden, säger Sandor Eriksson.

  • I den nya byggnaden finns äldre-, psykos-, beroende- och allmänpsykiatrin samt psykiatriska akutmottagningen.
  • Byggnaden är 16 000 kvadratmeter stor.
  • Alla dygnsvårdade patienter får egna rum. Nya vuxenpsykiatrin får även ett akutintag för ambulans och polis.
  • Det är en läkande miljö. Byggnaden har rundade hörn och stora innegårdar och från patientrummen på övervåningen är det en vacker utsikt mot sjön.

Relaterade nyheter

Fimpa och förbättra ditt hälsoläge

7 april 2020

Det är många som vill sluta röka nu. Att sluta röka är en av de mest kraftfulla åtgärder du som rökare kan göra själv för att öka motståndskraften mot sjukdomar och minska risken för komplikationer vi...

100 har anmält intresse för att jobba extra i Region Kronoberg

3 april 2020

Över 100 personer har anmält intresse för att jobba extra inom vården i Region Kronoberg. Majoriteten av de som anmält intresse har sjukvårdsutbildning.

Ökning av antalet videobesök inom vården

2 april 2020

Region Kronoberg erbjuder sina patienter videobesök som ett alternativ då fysiska vårdmöten inte är möjliga. Erbjudandet har gått hem hos invånarna: På kort tid har videobesöken ökat rejält.

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.