Regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) klippte bandet. ”Det är med stolthet jag förklarar vuxenpsykiatrins nya byggnad invigd. Jag vill tacka alla medarbetare för det stora engagemang de visat och den tid de lagt ner”, sa Mikael.

9 mars 2020

Vuxenpsykiatrin är invigd: ”En stor succé”

Uppemot 1 000 nyfikna besökare kom på invigningen av framtidens psykiatribyggnad på Sigfridsområdet i Växjö under lördagen.

– Det var stor succé. Det kom betydligt mer folk än vi hade trott. Det var full fart hela dagen och de guidade turerna var väldigt populära, berättar Sandor Eriksson, verksamhetschef för vuxenpsykiatrin.

Besökarna var väldigt blandade. Det var patienter, brukarföreningar, anställda inom regionen, representanter från kommunen med mera.

– Vi har fått överväldigande positiva reaktioner kring hur vi har tänkt kring vården vilket givetvis har format byggnaden, säger Sandor Eriksson.

• I den nya byggnaden finns äldre-, psykos-, beroende- och allmänpsykiatrin samt psykiatriska akutmottagningen.
  • Byggnaden är 16 000 kvadratmeter stor.
  • Alla dygnsvårdade patienter får egna rum. Nya vuxenpsykiatrin får även ett akutintag för ambulans och polis.
  • Det är en läkande miljö. Byggnaden har rundade hörn och stora innegårdar och från patientrummen på övervåningen är det en vacker utsikt mot sjön.