Fler nyheter

5 september 2017

Vuxenpsykiatrin i Region Kronoberg har nått målet och är nu oberoende av hyrpersonal

Den första september intensifierade Region Kronoberg arbetet för att kunna erbjuda en vård som är oberoende av hyrpersonal. Inom vuxenpsykiatrin har arbetet redan kommit långt och idag kan man glädjande nog säga att man är hyroberoende.

Kliniken har under flera års tid målmedvetet arbetat för att bli oberoende av hyrpersonal. Man har bland annat arbetet med att rekrytera ST- och AT-läkare, och sett över hur man använder sin överläkarresurs på bästa sätt. De har också gått igenom alla rutiner, tagit bort onödigt dubbelarbete och effektiviserat sina processer.

Kontinuitet och ökad kvalitet

– Nu är alla medarbetare anställda hos oss, de ingår i ett sammanhang och kan driva vårdutveckling. För våra patienter innebär det en bättre kontinuitet och mycket bättre möjlighet att få träffa samma personal, berättar Sandor Eriksson, verksamhetschef på vuxenpsykiatrin. 

Arbetet har varit tufft och har tidvis inneburit en högre arbetsbelastning för personalen.

– Men vi har haft ett tydligt mål och alla har varit överens om att det har varit värt det, våra medarbetare har tagit ett stort ansvar och tillsammans har vi lyckats.

Även om målet nu är nått tar inte arbetet slut här.

– Det här är ett kontinuerligt arbete som vi måste hålla i, vi vill fortsätta att utveckla vår arbetsmiljö och få folk att vilja stanna kvar hos oss, förklarar Sandor.

För mer information

Stefan Silvander Ahlrik

Pressekreterare

Strategisk mediekommunikation och kriskommunikation. Stefan arbetar med attguida journalister till rätt person för att de i möjligaste mån ska få svar på sina frågor. I hans uppdrag ingår ävenstrategi...

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 96 70, 0709-84 44 22

Relaterade nyheter

Behandling med en helhetssyn för personer med ADHD - vinnare av kvalitetspriset

17 november 2017

Medicinska habiliteringsenheten tog hem Region Kronobergs kvalitetspris med sitt arbete för en mer patientsäker vård för personer med ADHD. Arbetet har lett till nöjdare patienter och en mer kontinuer...

Vårdcentralen Strandbjörket flyttar och blir nya vårdcentralen Skärvet

14 november 2017

Den 24 november öppnas portarna till Region Kronobergs nya vårdcentral Skärvet i Växjö. Före detta vårdcentralen Strandbjörket och jourläkarcentralen i Växjö startar om i helt nybyggda och större loka...

Försenad diagnos av hjärtbesvär

13 november 2017

Region Kronoberg har Lex Maria anmält en händelse på en vårdcentral i länet, en händelse där en patient trots upprepade besök inte fick rätt diagnos eller behandling.

Så ska kulturen utvecklas i Kronoberg

9 november 2017

Kulturen ska vara rörlig och på så vis bli tillgänglig för fler Kronobergare. Det är ett av fem prioriterade områden som lyfts i Kronobergs nya kulturplan. Planen, som beskriver hur kulturen ska utve...