Fler nyheter
Foto: Jan-Michael Breider Foto: Jan-Michael Breider

27 april 2020

Ytterligare IVA-platser i bruk i Växjö

Antalet covid-19-patienter med behov av intensivvård har ökat de senaste dagarna. Därför har ytterligare två platser öppnats upp på intensivvårdsavdelningen i Växjö.

Tidigare fanns det tre platser för covid-19-patienter i Växjö, nu finns det fem. I den nya sal som tagits i bruk finns också möjlighet att öppna upp för ytterligare tre-fyra patienter.

Vi är förberedda och tror inte att toppen kommer förrän om ytterligare några veckor, säger Pär Lindgren, chefläkare.

Hur är läget på intensivvårdsavdelningen nu?

Man kan säga att det är mer att göra än vi brukar ha med motsvarande mängd patienter.

På avdelningen arbetar förutom ordinarie personal även läkare från kirurgen och sjuksköterskor samt undersköterskor från operationsavdelningen.

Just nu får sex patienter med covid-19 intensivvård i regionen.

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

Lägesbild från Region Kronoberg 4 juni

4 juni 2020

I Region Kronoberg har vi den senaste tiden haft ett ganska stabilt läge med cirka 30 inneliggande covid-19-patienter på sjukhus, varav några vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA). Men det kan föränd...

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.

Antikroppstester genomförs på särskilt boende i Alvesta

1 juni 2020

Region Kronoberg har utvärderat en metod för antikroppstester som är tillförlitlig. Nu ska den testas i en pilotstudie på ett särskilt boende i Alvesta.