Gå till nyhetsarkiv
Bilden saknar en alternativtext.

5 juni 2019

Äntligen nya, ljusa och funktionella lokaler för habiliteringen!

Nu har Solvändans habilitering flyttat till nya lokaler i form av ett nytt hus på Sigfridsområdet. Idag, den 5 juni invigdes de nya lokalerna. Den nya byggnaden för habiliteringen kommer ge en bättre tillgänglighet för patienten, funktionella och samnyttjade lokaler som ska underlätta samarbetet mellan rehabiliteringen och habiliteringen.

Vår personal är naturligtvis vår viktigaste resurs, men bra lokaler är en förutsättning. Nu får habiliteringen nya och moderna lokaler där de dessutom kan samarbeta med rehabiliteringen, vilket jag tror kommer bli jättebra, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

På invigningen rådde ett positivt sus bland medarbetarna. Flytten har framförallt bidragit till bättre anpassade, ljusa och rymliga lokaler. I samband med flytten har habiliteringen, primärvårdsrehab och rehabiliteringskliniken fått en gemensam reception.

Det här är en fantastisk dag på flera sätt. Inte bara vädermässigt, utan framförallt för att vi idag får fira in habiliteringens nya lokaler. Den geografiska placeringen tror jag kommer främja samarbetet med kringliggande verksamheter. Jag vill tacka chefer, medarbetare och alla andra som på ett eller annat sätt varit med och bidragit i arbetet, säger Lena Nazzal, primärvårds- och rehabchef.

 

Vi har fått så fina, ljusa och välanpassade lokaler. Jag tycker det är fantastiskt kul att se hur alla hjälpts åt i flytten och det är trevligt att vi nu blandar våra yrkesgrupper, säger arbetsterapeut Cecilia Engdahl.

Maria Fogelström arbetar också arbetsterapeut på habiliteringen.

Jag är positiv till flytten. Det är fräscht och fint. Jag har också fått lite nya kollegor vilket är roligt.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Lena Boberg

Biträdande verksamhetschef habiliteringen

Relaterade nyheter

Skolutvecklingskonferens lockar 250 deltagare

28 januari 2020

Växjökonferensen hålls i år för 32:a gången. Drygt 250 personer är anmälda till skolutvecklingskonferensen som äger rum den 29-30 januari på Linnéuniversitetet.

Fall av legionella vid rättspsykiatriska regionkliniken anmäls till Arbetsmiljöverket

28 januari 2020

I december upptäckte Region Kronoberg förhöjda halter av bakterien legionella i vattnet i en av rättspsykiatriska regionklinikens byggnader. Detta efter att en medarbetare blivit sjuk. Region Kronober...

Tandvårdsklinik i Växjö erbjuder drop in

27 januari 2020

Nu kan invånare i Kronoberg gå till tandläkaren på drop in. Varje fredag mellan klockan 7.30-10 går det att besöka Folktandvården Västerbron i Växjö utan att ha bokat tid.

Bokslutskommuniké 2019

21 januari 2020

Vid regionstyrelsens sammanträde på tisdagen godkändes bokslutskommunikén för 2019. I den redovisas ett preliminärt balanskravsresultat på 66 miljoner kronor för 2019.