Gå till nyhetsarkiv

21 november 2018

Personalvaccinationer inställda tills vidare - influensavaccinet är slut

Tyvärr är våra doser med influensavaccin slut, så vaccinationerna av vårdpersonal är tills vidare inställda.

Just nu undersöker smittskyddsläkaren och infektionskliniken om/när vi kan få tag i nytt vaccin.

Mer information kommer senast på måndag, 26 november!

Försenad diagnos av tonsillcancer

18 juli 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en patient först efter 4,5 månad fick en korrekt diagnos på ett av länets sjukhus.

Försenad diagnos anmäls enligt Lex Maria

16 juli 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse med försenad diagnos av tjocktarmscancer.

Fler ålderspensionärer vaccinerade sig mot influensa – fick gott skydd

15 juli 2019

Årets influensakampanj hösten 2018 gav resultat och Region Kronoberg vaccinerade 5 procent fler ålderspensionärer jämfört med föregående säsong. Det gör att Region Kronberg vaccinerade störst andel av...

Från sommarpraktikant till läkarassistent - drömmen är att bli akutläkare

9 juli 2019

Olivia Alm, 24 år började sin resa som sommarpraktikant i Region Kronoberg till att idag sommarjobba som läkarassistent på Lasarettet Ljungby.