Gå till nyhetsarkiv

20 december 2017

Rapport om koppling mellan sociala aspekter och transportplanering

Rapporten ”Jämställdhet och jämlikhet i Kronobergs transportplanering: Nulägesbeskrivning” beskriver kopplingen mellan sociala perspektiv och transportplanering i Kronoberg.

Konsultföretaget Trivector har fått i uppdrag av Region Kronoberg att delta som experter i satsningen ”Jämställd regional tillväxt”, ett regeringsuppdrag finansierat via Tillväxtverket. En del i satsningen handlar om att inkludera jämställdhet och andra sociala aspekter tidigt i transportinfrastruktur- och kollektivtrafikplaneringen. För att kunna genomföra satsningen behövs verktyg, metoder och kompetens, vilka nulägesbeskrivningen bidragit med. Rapporten har bland annat kartlagt människors resvanor och hur dessa skiljer sig mellan olika grupper (ålder, kön, etnicitet m.m.).  Den lyfter också faktorer som är viktiga att beakta då konsekvensbedömningar utifrån jämställdhet och jämlikhet ska göras. Nästa steg i Region Kronobergs arbete är att utarbeta en konkret arbetsmetod för att inkludera sociala aspekter i den regionala transportplaneringen. 

Rapport om koppling mellan sociala aspekter och transportplanering (pdf, öppnas i nytt fönster)

Kontakt

Elsa Anderman

Projektledare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 86

Relaterade nyheter

EU-miljoner till arbete för etablering

10 oktober 2019

Strukturfondspartnerskapet för Småland och Öarna ger drygt 18 miljoner kronor från Europeiska socialfonden, ESF, till Växjö kommuns projekt kring etablering.

7,7 miljoner till projekt för regional utveckling

10 oktober 2019

Regionala utvecklingsnämnden ger utvecklingsmedel till ledarskap, klimatsmarta resor inom besöksnäringen och två projekt inom skog och trä.

Region Kronoberg arrangerar Yrkes-SM 2022

1 oktober 2019

Nu är det klart: Region Kronoberg får vara värd för Yrkes-SM i Växjö 2022.

MAT 2019 – en succé med flera rekord

24 september 2019

När MAT 2019 nu har summerats är arrangörerna nöjda: Flera utställare slog försäljningsrekord, antalet besökare på seminarierna var rekordstort och matsvinnsköket lagade mat av mer matvaror än tidigar...