Gå till nyhetsarkiv
Bilden saknar en alternativtext.

16 november 2018

Stabil läkarbemanning genom aktiv samverkan, prisat på kvalitetsvecka

När Region Kronoberg idag avslutade sin årliga kvalitetsvecka delades 2018-års kvalitetspris ut till vuxenpsykiatrin för deras lyckade arbete med att bli oberoende av hyrläkare.

I år har vi fått många högkvaliativa bidrag till vårt 10:e kvalitetspris och det har varit en utmaning för oss i juryn att utse årets vinnare, säger Ingeborg Franzén, utvecklingsdirektör i Region Kronoberg. Hyroberoende psykiatri är ett genomarbetat bidrag som inte bara är till stor nytta för verksamheten, utan kanske framförallt för våra patienter.

Juryns motivering

Ett långsiktigt och systematiskt utvecklingsarbete i flera steg som förbättrat kvaliteten och kontinuiteten för patienterna samt minskat konstnaderna. En stabil läkarbemanning har skapats genom aktiv samverkan kring rekrytering, förbättrade utbildningsprogram och personcentrerade vårdplaner.

Ett föredeöme att ta rygg på!

Vi är otroligt glada och tacksamma för priset, säger Andrea Christoffersson, avdelningschef inom vuxenpsykiatrin. Det här är ett viktigt och positivt arbete som vi och våra patienter förhoppningsvis kommer att känna av i många år framöver.

Priset består av ett vandringspris samt 50 000 kronor. Andra priset i kvalitetsveckan är på 20 000 kronor och tredjepriset 10 000 kronor.

För mer information:

Ingeborg Franzén