Gå till nyhetsarkiv

25 september 2018

Stabsläge för Region Kronoberg efter fredagens IT-driftstörning har avslutats

PRESSMEDDELANDE: Det var tidigt i fredags morse som Region Kronoberg höjde sin beredskap till förstärkningsläge på grund av en omfattande driftstörning i sitt IT-system. Störningen var så allvarlig att enbart akuta operationer tilläts under fredagen. Mottagningar och besök ställdes in under delar av fredagen.

En teknisk analys av händelsen har påbörjats och enligt Region Kronobergs systematiska säkerhetsarbete kommer en utvärdering av händelsen att genomföras under de kommande veckorna.

Efter det att situationen stabilisterats under fredagsförmiddagen sänktes beredskapsläget till stabsläge, vilket är den lägsta beredskapsgraden. Stabsläget upphörde i idag tisdag den 25 september klockan 15.37.

Press- och media

Det press- och medianummer som har gällt under händelsen har stängts. Då särskild krisledning för händelsen har upplösts hänvisas eventuella frågor från media till Region Kronobergs pressekreterare. 

Stefan Silvander Ahlrik

Pressekreterare

Strategisk och aktiv medie- och kriskommunikation. Stefan arbetar för att hjälpa press- och media i deras kontakt med Region Kronoberg. Han hjälper även medarbetare inom Region Kronoberg i deras konta...

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 96 70, 0709-84 44 22

Relaterade nyheter

Så ska cykling främjas i Kronoberg

7 december 2018

Region Kronobergs första strategiska dokument om cykling: ”Cykla i Gröna Kronoberg” är klart. I dokumentet beskrivs hur cykelvägarna i regionen ska utvecklas. När de 34 prioriterade objekten har byggt...

Satsningar på en mer jämställd regional tillväxt

6 december 2018

Rutiner för jämställdhetsintegrering och verktyget ”Våga välja yrke” – det är två av resultaten i Region Kronobergs arbete med jämställd regional tillväxt.

Hudmottagningen får nya lokaler i Dockan

5 december 2018

Onsdag den 5 december invigdes hudmottagningens nya lokaler i Dockan-huset. Lokalerna har totalrenoverats och anpassats för hudmottagningens verksamhet.

Kampanj om suicidprevention i december

4 december 2018

Varje år tar ca 1500 personer i Sverige sitt liv. Mer än 1000 av dem är pojkar och män. Under jul- och nyårshelgerna är det många som mår psykiskt dåligt. I december satsar därför Region Kronoberg på...