Gå till nyhetsarkiv

25 september 2018

Stabsläge för Region Kronoberg efter fredagens IT-driftstörning har avslutats

PRESSMEDDELANDE: Det var tidigt i fredags morse som Region Kronoberg höjde sin beredskap till förstärkningsläge på grund av en omfattande driftstörning i sitt IT-system. Störningen var så allvarlig att enbart akuta operationer tilläts under fredagen. Mottagningar och besök ställdes in under delar av fredagen.

En teknisk analys av händelsen har påbörjats och enligt Region Kronobergs systematiska säkerhetsarbete kommer en utvärdering av händelsen att genomföras under de kommande veckorna.

Efter det att situationen stabilisterats under fredagsförmiddagen sänktes beredskapsläget till stabsläge, vilket är den lägsta beredskapsgraden. Stabsläget upphörde i idag tisdag den 25 september klockan 15.37.

Press- och media

Det press- och medianummer som har gällt under händelsen har stängts. Då särskild krisledning för händelsen har upplösts hänvisas eventuella frågor från media till Region Kronobergs pressekreterare.

Stefan Silvander Ahlrik

Pressekreterare