Gå till nyhetsarkiv

25 september 2018

Stabsläge för Region Kronoberg efter fredagens IT-driftstörning har avslutats

PRESSMEDDELANDE: Det var tidigt i fredags morse som Region Kronoberg höjde sin beredskap till förstärkningsläge på grund av en omfattande driftstörning i sitt IT-system. Störningen var så allvarlig att enbart akuta operationer tilläts under fredagen. Mottagningar och besök ställdes in under delar av fredagen.

En teknisk analys av händelsen har påbörjats och enligt Region Kronobergs systematiska säkerhetsarbete kommer en utvärdering av händelsen att genomföras under de kommande veckorna.

Efter det att situationen stabilisterats under fredagsförmiddagen sänktes beredskapsläget till stabsläge, vilket är den lägsta beredskapsgraden. Stabsläget upphörde i idag tisdag den 25 september klockan 15.37.

Press- och media

Det press- och medianummer som har gällt under händelsen har stängts. Då särskild krisledning för händelsen har upplösts hänvisas eventuella frågor från media till Region Kronobergs pressekreterare. 

Stefan Silvander Ahlrik

Pressekreterare

Ledig vecka 28-31.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 96 70, 0709-84 44 22

Relaterade nyheter

Försenad diagnos av tonsillcancer

18 juli 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en patient först efter 4,5 månad fick en korrekt diagnos på ett av länets sjukhus.

Region Kronoberg utökar driftsbidrag för att satsa på unga entreprenörer

18 juli 2019

Den regionala utvecklingsnämnden i Region Kronoberg har beslutat att öka sina årliga driftsbidrag till Ung företagsamhet (UF) till 450 000 kronor per år. Detta för att UF ska ha möjlighet att utöver g...

God krisberedskap i Region Kronoberg under sommaren

17 juli 2019

Under sommarmånaderna trappar många organisationer ned sin aktivitet. Det gäller dock inte krisberedskapen inom Region Kronoberg, där gäller samma rutiner som under resten av året.

Försenad diagnos anmäls enligt Lex Maria

16 juli 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse med försenad diagnos av tjocktarmscancer.