Gå till nyhetsarkiv

12 oktober 2018

Vård- och omsorgscollege Kronoberg lanserar ”Stolt undersköterska”

Under den nationella Vård- och omsorgscollegeveckan kommer Vård- och omsorgscollege i västra Kronoberg att lansera begreppet ”Stolt undersköterska” för både arbetsplatser och skolklasser.

Syftet är att lyfta Sveriges största och kanske viktigaste yrkesgrupp – undersköterskan.

– Vi vill att alla våra medarbetare och elever ska förstå hur värdefulla de är och uttrycka det för sig själv och andra, säger Charlotte Iburg, processledare för Vård- och omsorgscollege Kronoberg Västra.

Syftet med lanseringen är att skapa stolthet bland undersköterskor och undersköterskeelever i länets västra del. Men det är även ett tillfälle att synliggöra och lyfta det viktiga arbete som länets undersköterskor gör och som betyder så mycket för så många.

Media hälsas välkomna att vara med på invigningen av ”Stolt undersköterska” tillsammans med medarbetarna på ett av länets särskilda boenden.

Plats: Almgården i Älmhult

Adress: Ljungbyvägen 1, 343 36 Älmhult

Datum: måndag den 15 oktober

Tid: 10.00

 

Vård- och omsorgscollege Kronoberg är ett regionalt samarbete för utbildningsanordnare och arbetsliv för att tillsammans höja kompetensen och kvaliteten samt öka attraktionskraften för arbete och utbildningar inom vård och omsorg. Samverkansparter är Kronobergs kommuner, Region Kronoberg, Eductus, Lernia, Växjö fria gymnasium och vuxenutbildning, Attendo, KUI och fackförbundet Kommunal. Mer information om Vård- och omsorgscollege Kronoberg finns på www.vo-college.se/kronoberg

Kontakt

Anna Uppsäll

enhetschef Almgårdens särskilda boende

  • Telefon: 0476-553 16

Charlotte Iburg

Processledare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 77 62

Margareta Engström

Ordförande Vård- och omsorgscollege Kronoberg västra

  • Telefon: 0733-73 96 45

Relaterade nyheter

Specialisttandvårdens nya lokaler invigda

22 maj 2019

Under onsdagen invigdes specialisttandvårdens nya lokaler på Centrallasarettet Växjö. Med fler behandlingsrum och ny teknik ska verksamheten skapa bättre patientflöde och erbjuda snabbare behandlingar...

Försenad diagnos av cancer

22 maj 2019

Region Kronoberg anmäler en händelse som skulle kunnat medföra en allvarlig skada enligt Lex Maria.

Hur mår länets barn och ungdomar?

21 maj 2019

Barn och ungdomar upplever att de känner sig ensamma i betydligt större utsträckning jämfört 2003. Det visar en enkätundersökning som Region Kronoberg har gjort i alla länets skolor.

Försenad diagnos av hjärtinfarkt

16 maj 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient med inflammation av gallblåsan fick en hjärtinfarkt på ett av länets sjukhus.