Kulturprojekt

Har du ett kulturprojekt som du drömmer om att genomföra men saknar pengar till det? Region Kronoberg använder CrowdCulture, en finansieringsmetod för kulturprojekt som ett komplement till traditionella finansieringsmöjligheter.

CrowdCulture är en crowdfundingplattform där privata och offentliga medel slås ihop i en gemensam pott. Pengar från potten delas ut till de kulturprojekt som söker stöd via systemet. Genom CrowdCulture vill Region Kronoberg skapa möjlighet för fler att söka och ta del av den regionala kulturbudgeten. Satsningen är ett komplement till traditionella finansieringsmöjligheter.

Tre kriterier för att ta del av Region Kronobergs fond

Det är öppet för alla att lägga upp projekt, men för att ta del av Region Kronobergs fond ska projektet uppfylla tre kriterier:

  • Projektet ska vara till gagn för medborgarna i Kronobergs län
  • Medel får inte gå till ordinarie verksamhet
  • Projektet ska innebära nya samverkansformer

Vi tror att det finns en massa spännande projektidéer som aldrig blir verklighet och hoppas att du vill hjälpa oss att pröva och utveckla denna nya form av finansieringsmöjlighet.

Gör så här!

1. Din idé 

Registrera dig på crowdculture.se och lägg upp din projektansökan. Här väljer du också en eller flera fonder som du vill söka stöd ifrån (läs mer om fonderna och deras kriterier på webbplatsen). 

2. Engagera många 

Nu börjar arbetet med att engagera en publik som vill vara med och stödja ditt projekt. Det kostar 50 kronor i månaden och en registrerar sig för minst tre månader. När de blivit medlemmar kan de rösta på ditt projekt. Medlemmarnas pengar ger en motfinansiering från de offentliga pengarna. 

3. Nå ditt mål 

När du, tack vare dina stödjare och den automatiska motfinansieringen, har nått ditt budgetmål får du pengarna utbetalda. Du måste nå det budgetmål som du redan i första steget satte upp. Om du inte når ditt budgetmål så går dina insamlade pengar tillbaka till CrowdCulture och delas ut till andra projekt.

Crowdculture.se, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Emelie Johansson

Samordnare kulturfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 58

Jessica Linde

Samordnare kulturfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 56

Kontakta webbredaktionen

Senast uppdaterad: 3 december 2015