Utbildning för sjuksköterskor till endoskopister

Nu har du som är sjuksköterska möjlighet att vidareutbilda dig till endoskopist med bibehållen grundlön. I januari 2020 startar en uppdragsutbildning i gastrointestinal endoskopi på Blekinge Tekniska Högskola, BTH, i Karlskrona. Anmäl dig senast 20 oktober!

Behovet av endoskopister ökar. Endoskopi är till exempel den främsta diagnosmetoden för cancer, och eftersom vi blir allt fler äldre kommer fler att behöva undersökas. Endoskopin har även utvecklats; vi kan göra alltmer till exempel mindre ingrepp. För att möta behovet samarbetar Södra sjukvårdsregionen, det vill säga Region Kronoberg, Blekinge, Skåne och Halland runt denna utbildning.

Om utbildningen

Utbildningen i gastro- och koloskopi är på två år. Studierna är på halvfart och motsvarar 60 högskolepoäng. Den teoretiska delen sker vid Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona och den praktiska delen på hemortssjukhuset.

Kravet är att man är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet från endoskopi-, operations- eller kirurgiavdelning, men det är inget krav.

Det finns 20 platser på utbildningen och sjuksköterskor inom Södra sjukvårdsregionen, det vill säga från Region Blekinge, Halland, Kronoberg och Skåne, har förtur.

Intresseanmälan och frågor, kontakta: Det här är en e-postadress

Senast uppdaterad: 12 september 2019