Fler nyheter

20 november 2018

Brist på influensa- och pneumokockvaccin

Vaxigrip Tetra ersätts av Influvac Tetra vid beställning.

Sanofi har informerat om att det kommer att uppstå brist på Vaxigrip Tetra då det varit klart större efterfrågan i hela landet än förväntat. De kommer dock ordna så att man vid beställning får hem Influvac Tetra istället (10 pack med nål, artikelnummer 395073). Vid leverans medföljer ett informationsbrev från Oriola om att Vaxigrip Tetra ersatts av Influvac Tetra. Förhoppningsvis skall leveranserna av vaccin således fortsätta löpa på lika smidigt som tidigare.

Influvac Tetra har snarlikt innehåll jämfört med Vaxigrip Tetra, skillnaden är cetyltrimetylammoniumbromid samt gentamicin istället för neomycin (samma grupp antibiotika). Influvac Tetra innehåller antigen från samma virustyper och i samma mängd som Vaxigrip Tetra.

Dock är en viktig skillnad att indikationen för Influvac Tetra är från 3 års ålder istället för från 6 månader som för Vaxigrip Tetra. Sanofi har dock allokerat doser av Vaxigrip Tetra på Oriola för att täcka behovet till barn under tre år. Meddela Oriola vid beställning att vaccinet är till barn, under tre år, så kommer de att skicka doser med Vaxigrip Tetra till barn under tre år.

Dessutom har MSD meddelat att det är tillfällig brist även på Pneumovax, också p.g.a. kraftigt ökad efterfrågan. Preliminärt räknar de med att få in nya doser i slutet av november.

Information om beställning av influensavaccin

Smittskydd Kronoberg

Relaterade nyheter

Besöksrekord på Handledarens dag

18 april 2019

Måndagen 15 april arrangerade Vård- och omsorgscollege Kronoberg för sjätte året i rad Handledarens dag i Växjö Konserthus. Närmare 500 personer med spetskompetens inom vård och omsorg slöt samman för...

Nyhetsbrev april från medicinska kommittén/läkemedelskommittén

17 april 2019

Läkemedelsnotiser och annan information för hälso- och sjukvårdspersonal.

Forskningsmedel till vård och hälsa i Kronoberg

12 april 2019

Kronoberg får del av Familjen Kamprads stiftelse stöd till forskare som har enkla lösningar på komplexa problem i sjukvården.

Nu är nya gammakameran på plats och i drift

1 april 2019

De två tidigare gammakamerorna är nu utbytta mot en ny.