5 maj 2020

Cosmicuppgradering 15–16 maj

Den största förändringen i Cosmicuppgraderingen är anpassning för att stödja förändringar i lagen om förmån för läkemedel som träder i kraft den 2 juni. Vid samma tillfälle kommer alla datorer även att få en ny version av programvaran som hanterar utskrifter i Cosmic.

Driftavbrottet beräknas pågå mellan 22.00-02.30.

Innehåll i uppgraderingen:

• Förbättringar i Nova, möjlighet att hantera enteral nutrition i utdelningsvyn
  • Möjlighet att i Nova se om en beställning (beställning och svar) innehåller medicinsk information
  • Utökad information om frikort visas på kvitto från kassa.
  • Rättning av kända fel.

Ny programvara för utskrift

Arbetet med den nya versionen av programvaran för utskrift kommer inte att vara klart 02.30, utan snarare vid kl. 07-08 på morgonen.

För de datorer där den nya utskriftsversionen inte finns på plats än, krävs att du gör utskrifter via reservnätsdatorer, alternativt provar att skriva ut vid annan dator. Använd reservrutin pappersremiss om inte provtagningsetikett går att skriva ut från Cosmic.

Nyheter i Cosmic R8.2.04, pdf, öppnas i nytt fönster

Lista över reservnätsdatorer, pdf, öppnas i nytt fönster