13 januari 2020

Dags att uppgradera ditt e-tjänstekort!

För att vi ska få en högre säkerhet på våra e-tjänstekort/SITHS-kort samt säkerställa att de fungerar mot lokala och nationella tjänster även framöver, behöver korten uppgraderas. Uppgraderingen finns nu tillgänglig och varje enskild användare behöver manuellt genomföra den.

Uppgraderingen är enkel att genomföra och tar bara några minuter. Säkerställ att du har tillgång till dina båda PIN-koder innan du startar uppgraderingen. Du ska ha en kod för legitimering och en för underskrift.

Det är lämpligt att genomföra uppgraderingen så snart som möjligt men absolut senast den 5 maj 2020. Om du som användare inte genomför den i tid kan ditt e-tjänstekort tappa åtkomsten till system såsom Cosmic, Pascal, intygstjänster, 1177:s e-tjänster m.fl. och ett nytt kort behöver då beställas.

Manual för uppgraderingen

Om du har frågor eller får problem med uppgraderingen kontakta intern kundservice, 2020 knappval 5.