Fler nyheter

5 december 2018

Förändring i Cosmic från den 30 januari 2019

Ditt registrerade namn hos Skatteverkets folkbokföringsregister kommer att användas i Cosmic från 30 januari

Gäller dig som användare i Cosmic:

Från den 30 januari 2019 kommer ditt namn, både för- och efternamn,  att uppdateras i Cosmic från Skatteverkets folkbokföringsregister.

Som förnamn i Cosmic väljs det namn som är markerat som tilltalsnamn i Skatteverkets folkbokföringsregister. Om du inte har ett markerat tilltalsnamn kommer ditt första förnamn att anges som tilltalsnamn i Cosmic.

Om till exempel ”Eva Segersson” är döpt till ”Marie Eva Segersson” och inte har markerat i folkbokföringen att hon kallas för ”Eva”, så blir hennes namn i Cosmic ”Marie Segersson”.

Detta betyder att om du angett ett annat för- eller efternamn i Cosmic än det som finns i Skatteverkets folkbokföringsregister så kommer det i Cosmic att skrivas över med det som finns registrerat hos Skatteverkets folkbokföringsregister. Om du i Cosmic har angett ditt namn med annan stavning eller angett ett smeknamn istället för ditt folkbokförda namn så kommer detta också att skrivas över enligt ovan.

Vilket namn har jag i Skatteverkets folkbokföringsregister?

  • Logga in på Skatteverket med BankID eller Mobilt BankID
  • Klicka på ”Personuppgifter”. Här visas de folkbokföringsuppgifter som Skatteverket har registrerat. Har du anmält tilltalsnamn är det understruket.

Markera ditt tilltalsnamn hos Skatteverkets folkbokföringsregister

  • Det kostar inget att göra denna markering.
  • Enklast är att ringa till Skatteverket på telefon 0771–567 567.

Vill du ändra stavning eller namn?

Kontakt

Johan Karlsson

BoU läkare, Objektsägare Cosmic

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 84 50