Fler nyheter

5 december 2018

Förändring i Cosmic från den 30 januari 2019

Ditt registrerade namn hos Skatteverkets folkbokföringsregister kommer att användas i Cosmic från 30 januari

Gäller dig som användare i Cosmic:

Från den 30 januari 2019 kommer ditt namn, både för- och efternamn,  att uppdateras i Cosmic från Skatteverkets folkbokföringsregister.

Som förnamn i Cosmic väljs det namn som är markerat som tilltalsnamn i Skatteverkets folkbokföringsregister. Om du inte har ett markerat tilltalsnamn kommer ditt första förnamn att anges som tilltalsnamn i Cosmic.

Om till exempel ”Eva Segersson” är döpt till ”Marie Eva Segersson” och inte har markerat i folkbokföringen att hon kallas för ”Eva”, så blir hennes namn i Cosmic ”Marie Segersson”.

Detta betyder att om du angett ett annat för- eller efternamn i Cosmic än det som finns i Skatteverkets folkbokföringsregister så kommer det i Cosmic att skrivas över med det som finns registrerat hos Skatteverkets folkbokföringsregister. Om du i Cosmic har angett ditt namn med annan stavning eller angett ett smeknamn istället för ditt folkbokförda namn så kommer detta också att skrivas över enligt ovan. Tänk också på att söklistan för vårdpersonal i Cosmic söker sorterar på mellannamn före efternamn. Om du exemplevis heter "Marie Larsson Segersson" är det Larsson som söklistan för vårdpersonal sorterar på.

Vilket namn har jag i Skatteverkets folkbokföringsregister?

  • Logga in på Skatteverket med BankID eller Mobilt BankID
  • Klicka på ”Personuppgifter”. Här visas de folkbokföringsuppgifter som Skatteverket har registrerat. Har du anmält tilltalsnamn är det understruket.

Markera ditt tilltalsnamn hos Skatteverkets folkbokföringsregister

  • Det kostar inget att göra denna markering.
  • Enklast är att ringa till Skatteverket på telefon 0771–567 567.

Vill du ändra stavning eller namn?

Kontakt

Johan Karlsson

BoU läkare, Objektsägare Cosmic

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 84 50