30 april 2019

Från den 1 september 2019 levereras datorer i Region Kronoberg med Windows 10

Under april påbörjades breddinförande av Windows 10 inom ramen för projektet IT-arbetsplats 2019. Införandet innebär att regionenens samtliga cirka 7.500 datorer ska installeras om med ett nytt operativsystem från Microsoft som heter Windows 10.

Med start från den 1 september 2019 kommer datorer som nybeställs eller återanskaffas levereras med Windows 10. Undantag kommer göras för datorer med programvaror som inte är redo för Windows 10.

Undantagen kommer att vara:

• Om man har en dator som ska bytas av åldersskäl men där man har programvara som inte är redo för Windows 10. Då får man vänta med att byta dator tills programvarorna är redo.

• Om man har en dator som går sönder och behöver bytas men likt ovan har programvara som inte är redo för Windows 10 så får man en bytesdator med Windows 7.

Mikael Weisz
Projektledare | IT projekt och kvalitet
E-post: Det här är en e-postadress