Fler nyheter

9 november 2018

Information gällande förfyllda antibiotikasprutor!

Det har visat sig att den slutna konnektorn från Braun som används vid antibiotikablandning inte är kompatibel med Nexivas injektionsmembran.

Membranen går sönder (se bild nedan) vilket leder till att PVKn får förkortad livstid med ökad infektionsrisk som följd.

Som en tillfällig lösning kommer de förfyllda sprutorna från och med nästa vecka levereras med enbart propp och utan sluten konnektor.

Gällande redan levererade förfyllda antibiotikasprutor med den slutna konnektorn från Braun så får de inte användas direkt mot Nexivans membran.

Befintligt lager får antingen kasseras, användas i CVK eller i Nexivan men med membranet bortplockat. Nexivan får då som tidigare bara sitta max 72 h.

 

Vid frågor kontakta:

Susanna Lundvall, Vårdhygien

Pia Törndahl, Läkemedelsenheten

Pär Lindgren, Chefläkare

Relaterade nyheter

Besöksrekord på Handledarens dag

18 april 2019

Måndagen 15 april arrangerade Vård- och omsorgscollege Kronoberg för sjätte året i rad Handledarens dag i Växjö Konserthus. Närmare 500 personer med spetskompetens inom vård och omsorg slöt samman för...

Nyhetsbrev april från medicinska kommittén/läkemedelskommittén

17 april 2019

Läkemedelsnotiser och annan information för hälso- och sjukvårdspersonal.

Forskningsmedel till vård och hälsa i Kronoberg

12 april 2019

Kronoberg får del av Familjen Kamprads stiftelse stöd till forskare som har enkla lösningar på komplexa problem i sjukvården.

Nu är nya gammakameran på plats och i drift

1 april 2019

De två tidigare gammakamerorna är nu utbytta mot en ny.