12 september 2019

Informationstillfällen om influensavaccinering

Smittskyddsenheten bjuder in till en informationseftermiddag angående säsongsinfluensavaccineringen där vi bland annat går igenom:

• Epidemiologiska läget gällande influensa inklusive årets vaccin.
  • Hur ska vi få fler ur riskgrupperna <65 år att vaccinera sig?
  • När ska man överväga antiviral behandling (Tamiflu)?
  • Vårdhygieniska aspekter vid influensa på särskilt boende och sjukhus.
  • Vilka rekommenderas pneumokockvaccination och vilket vaccin bör man välja?

Årets informationseftermiddag kommer att fokusera lite mer på hur vi skall få fler ur riskgrupperna under 65 år att vaccinera sig samt när man skall överväga att sätta in behandling med Tamiflu. Vårdhygien kommer också att gå igenom rutiner för influensa på särskilt boende och på sjukhus. Således kommer även de som var med förra hösten att ha nytta av att vara med även denna gång! Självklart finns tid för frågor!

Informationseftermiddagen vänder sig i första hand till sjuksköterskor som deltar i influensavaccineringen inom Regionen, vårdvalet och länets kommuner. Även andra intresserade är självklart välkomna.

Informationen kommer att hållas vid tre tillfällen, kl 1330- c:a 1600 inklusive fika:

Tisdag 15/10 Lasarettet i Ljungby, lokal Galaxen, hus 1F plan 7

Måndag 21/10 i Växjö. Lokal Poseidon CLV, hus Ä plan 1

Onsdag 23/10 i Växjö. Lokal Poseidon CLV, hus Ä plan 1

Starten av årets influensavaccinering samordnas nationellt och börjar den 19 november.

Anmälan senast 8/10 via mail: Det här är en e-postadress ange eventuella allergier.